• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Internet Domowy. Opinie.

Jensej

Member
Reaction score
8
Witam.
Otóż dzisiaj zapadła w domu decyzja o zmianie neta (wreszcie, 640kb/s za 42.50zł). Na coś lepszego.
Tak więc krótkie informacje techniczne: miasto 42 tyś ludzi. Brak światłowodów. Dom jednorodzinny. Telefon Netia. Telewizja Polsat cyfrowy.
Co polecacie na takie warunki?
ps. (te większe firmy typu UPC nie oferują usług póki co w moim mieście).
aha Cena myślę że o tych 40zł do 60zł.

Witam.
Otóż dzisiaj zapadła w domu decyzja o zmianie neta (wreszcie, 640kb/s za 42.50zł). Na coś lepszego.
Tak więc krótkie informacje techniczne: miasto 42 tyś ludzi. Brak światłowodów. Dom jednorodzinny. Telefon Netia. Telewizja Polsat cyfrowy.
Co polecacie na takie warunki?
ps. (te większe firmy typu UPC nie oferują usług póki co w moim mieście).
aha Cena myślę że o tych 40zł do 60zł.

Inea może? a czemu w netii albo w polsacie nie weźmiesz?

pytam jakie relacje może ktoś od nich "czerpie internet" i podzieli się opinią. Inea - to jakaś poważna firma musze zobaczyć czy u mnie w mieście takie coś jest. I te ograniczenia bo mieszkam w domu .

wiesz, żeby oswoić internet i stał się "domowym" to trzeba wytrwałości i czasu... (Jak "Mały Książe" co oswoił róże) ;]

btw. sprawdź bezprzewodowy w t-mobile/plusie i orange ( jak jest polsat cyfrowy to i będzie net w orińcz)

#down
neostrada pff, sięga co najwyżej do mojego rozporka, że ssać :D

ja mam netię i jest cool.

niby ona tam leci na łączach TPSA, ale mam mniejsze pingi jak kiedyś(gdy miałem neostradę, ta sama prędkość)

Ja ci polecam coś osiedlowego, popytaj poszukaj, i takie do 4 MB za 50 zł znajdziesz, bo jeżeli miasteczko małe to nie baw się z netiami czy neostradami, bo sygnał może raz być, a raz nie być.

20mb pociągnie ci 250-300 graczy spokojnie + to ze masz router to masz zabezpieczenie ale jedyny problem jaki masz biorąc neta (zmienne IP)

Back