• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

item na slot i poki za mane

Labik

New Member
Reaction score
0
Cześć :]

Szukam jakiegoś kodu który gdy złapie się pokemona to pokeball ląduje do tego koszyka(tam gdzie miejsce na amunicje)
Urywek kodu:
Code:
item = doCreateItemEx(params.ball)
doItemSetAttribute(item, "poke", params.poke)
doItemSetAttribute(item, "nome", params.nome)
doItemSetAttribute(item, "description", params.description)
doPlayerAddItemEx(params.cid, item, true)
doTransformItem(item, newid)
SS:
63524776.png

Oraz fajnie by było gdyby zamiast many pokazywało ile ma się pokemonów przy sobie żyjących i nieżyjących.

Z góry dzięki i sry za problem :P

Przykre że mając konkretną odpowiedź chcesz żeby ktoś za Ciebie to zrobił. Diath napisał dokładnie co musisz zrobić reszta zależy od Ciebie, możesz siedzieć i czekać na odpowiedź albo poświęcić 5 min aby poszukać zastosowania powyższej funkcji oraz sprawdzić jakie parametry można do niej przypisać.

doPlayerAddItem(cid, itemid[, count/subtype = 1[, canDropOnMap = true[, slot = 0]]])

arrow_slot < jezeli sie nie myle? niech ktos mnie poprawi :P

Wydaje mi się że nie mam w silniku dawania na slot :P
Code:
	//doPlayerAddItem(cid, itemid[, count/subtype[, canDropOnMap]])
	//doPlayerAddItem(cid, itemid[, count[, canDropOnMap[, subtype]]])
Ale mogę się mylić oczywiście.

ta fajnie speedyshare fajnie gdyby z source był :P A teraz bez beki.

Może ktoś ten kodzik z doPlayerAddItem ze slotem mi poda co?

Tak przy okazji, na jakim silniku jest ten twój serwer? Bo jeśli jest to jakaś nowszą wersja TFS (lub średnio-nowa) to stworzenie takiej funkcji będzie należało to spraw łatwiejszych :-). Na początku radziłbym się przyodziać w kompilator.​

nie mam źródeł, a bym ci zrobił bo PROSISZ, anie WYMAGASZ jak większość, później ogarnę źródła to ci zrobię. : )

Back