• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Jak skutecznie rozreklamować OTS

widnet

Banned User
Reaction score
3
Witam
Chce rozreklamowac ots
Nie wiem jak dodalem reklame do list ots i kilku forow
Lecz malo osb gra
Na jednym serwei gra FunOT - Latest News

50osob
a na drugim 3-4
dreamot.4za.pl

roznica jest tylko z expem jest mniejszy mapka wlasna tak samo jak na fiunot bo to jest ten sam ots tylko inny dedyk

niech ktos mi wytlumaczy jak dobrze go rozrreklamowc

Jezli byl by chetny reklamator place rlcash

W twojej opinii reklamator chodzi po otsach i krzyczy "WBIJAC NA OTS IP XXXXXXX, SUPER MAPKA, EXP X50, FAJNY GM!!! LEPSZY NIZ TEN OTS"? Chyba tylko Polakow stac na takie zalosne reklamy.

A jak normalnie rozreklamowac serwer? Otservlist, ots-list i czekasz :) Mozesz wykupic tam platne reklamy.

Jesli serwer jest dobry i masz szczescie (zbierze sie ekipa, ktora sie zna i pozaprasza znajomych) to rozkreci sie szybko, jesli nie to troche wolniej. W kazdym razie, jesli ots jest mizerny to nawet super reklama nic nie da.

Bo na jeden weszla osoba X, ktora po paru minutach grania napisala do 5 swoich kolegow (A, B, C, D, E, F), zeby weszli. Dodatkowo, weszla tam takze osoba Y, ktora po parunastu minutach napisala do 6 swoich kolegow (G, H, I, J, K, L). Kazdy z kolegow (A-L) zaprosil po 2-3 znane sobie osoby, bo szykowal sie war. Ot, cala historia.

Moze Twoj OTS jest chujowy i odstrasza ludzi po 30 minutach grania? To tez bym rozwazyl ;)

Poza tym ja nie oczekiwalbym, ze na drugim serwerze (ktory jest praktycznie sam jak pierwszy) zbierze sie wieksza ekipa. Statystycznie rzecz biorac, wiecej osob znajdzie pierwszy na ktorejs z list serwerow (bo ma wiecej graczy online) i tam juz zostanie. Jesli pozniej bedzie szukac serwera to znajdujac drugi, ktory jest kopia tego, na ktorym gra, a serwer ten jest duzo mniej popularny, to raczej nie zdecyduje sie tam grac.

Przepraszam za zawilosci :P

Na moim jakoś grają ; p

A propos FunOT to jest mojego kumpla Lukanio z forum.otsy.pl :))

@Topic:

Wcale nie musisz mieć szczęścia do graczy,
radziłbym ci zmienić domenę np na dreamot.com, .pl, .eu

Jeśli moja propozycja ci się nie podoba, możesz także
wprowadzić jakiś mocny update, ja np wprowadziłem i odtąd dużo ludzi gra.

Rivania - Latest News - zobacz ;p

Na moim jakoś grają ; p

@Topic:

o ale ja go proadze z lukano

Na moim jakoś grają ; p

@Topic:

Ja bym raczej nie określał 6 osób online mianem dużo ludzi.

Osobiście mam otsa który codziennie ma 60-70 graczy online i wiem ,ze najlepsza reklamą są gracze i sam ots. Spamowanie na forach nie przyciągnie ci tłumów. Natomiast dobrze ZBALANSOWANY i zrobiony serwer sam się potrafi rozkręcić i przy okazji zarabiać naprawdę niezła kasę. :)

Akurat to w złym momencie lookneliście , zapomnieliście że liczba graczy spada. Pod wieczór gra 13-17 graczy, jakoś taa, chociaż nie jestem pewny czy dzisiaj jeszcze tyle zagra.

Open Tibia Server - Nerania Ots 8.42

i

Ots, Otserv, Open Tibia Server - Ots-list.org / Xirys WAR

(liczba statystyk, po prawej stronie).

JA zbieram na otservlist.org coinsy za które wymienię
na lepszą reklamę.

@Legolas23:

a co ty myślisz że w 3dni mam mieć 30-60players?

Last edited:
nerania.eu u ciebie duzo Ludzi gra? hahahahahahhaahahahahahahhaahahahaaahahaha!~!!!!!~!~!~! rekord 11 typa hahahhahaha

Back