• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

jak zmienić nazwę silnika i exp table?

inp2007

Member
Reaction score
10
Witam chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób zmienić nazwę silnika która jest wyświetlana na stronach z serwerami na własną? Oraz druga sprawa jak zmienić ilość doświadczenia potrzebnego na poziom. Dla przykładu na 8 poziom trzeba 4.200 a chce by było 900. Proszę o pomoc.

Nazwe silnika zmienisz podczas kompilacji projektu, a dokładniej w jego opcjach, przed kompilacją, masz możliwość owej zmiany. A co do potrzebnego expa do lvla, to nie jestem pewien, ale zapewne również zabawa z source.

Przytocze sobie dwa cytaty urzytkowników z poprzedniego podobnego temau:

Ale powiedzcie mi po co to robic? Żeby psuć statystyki TFS'a? Prosze was żebyście tego jednakże nie robili.

otservlista powinna banować za zmiane nazwy silnika.

mogł by powstać jakiś system z silnikami, albo nazwe silnika powinno sie rejestrować, gdy się np. przerobi 50% kodu. Wtedy takie fake'owanie że sie niby samemu zrobiło silnik nic by nie dało.

@Tak jak up.. po co Ci to :) niech im rosną te staty.
http://otland.net/threads/zmiana-nazwy-silnika.21251/

Jasne że masz rację kentash. Nie namawiam go do niczego, jedynie odpowiadam na temat. Jasną sprawą jest że kultura osobista, odrobina etyki wymaga uszanowania czyjejś pracy, tym bardziej gdy jest ona "charytatywna", mimo to, tak czy inaczej, zawsze znajdzie się ktoś kto tego nie poszanuje, nic na to nie poradzimy. To już osobista sprawa każdego z nas.

o ile sie nie myle licencja to gnu gpl v2, wiec na uzytek wlasny mozna robic z kodem co sie chce,
tak po za tym tfs jest forkiem opentibiaserver z otfans.net(rip)
jak wiadomo kazdy silnik ma/mial swoje wady, wiec zmiana jego nazwy moze zmylic kogos kto by chcial ich uzyc
nazwe zmienisz w zrodlach tak jak juz to wczesniej bylo powiedziane, a za exp na lvl odpowiada konkretny wzor, ktory znajdziesz tez w zrodlach

dziękuje za Odpowiedzi właśnie po to chce zmienić nazwę by ktoś nie mógł wykorzystać ewentualnych bugów jakie silnik może posiadać. Pracuje nad starym projektem do którego bardzo ciężko o cokolwiek dlatego sam pisze skrypty i sam zrobiłem mapę oraz dodałem spawny. Zmiana nazwy jest mi potrzebna do przezornego ubezpieczenia się przed próba wykorzystania słabych stron silnika

Back