• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Karta graficzna do codziennego użytku

No tak mam zintegrowaną :P odpalam 10 stron w przeglądarce gg fejsbuka youtube otsa z rl mapa map edytor z rl mapą 2 tibie jak odpale 3albo4 zalezy :D to mi sie pc restartuje to przez brak karty graficznej?:O

To od czego tak na prawdę zależy otwieranie itd map? Bo mam 4 GB ddr3 ramu proc 2x.2.3 i mapa 120 mb otwiera mi się 5 min ?
taktowanie pamięci RAM, prędkość dysku twardego(wbrew pozorom to dość ważne - gdy podłączyłem dysk z wejściem SATA I z laptopa do o wiele mocniejszego PC system uruchamiał się równie wolno co na laptopie a RME robi to samo - odczytane z dysku dane ładuje do pamięci RAM)

Importowanie real mapy do pustej: 97mb, 25% zużycia procesora i3-2100, czas ładowania poniżej 30 sekund, końcowe zużycie pamięci RAM: 1 638 915k, więc przy 4GB RAMu zostaje ci jeszcze ze 2 zapasu (odliczając inne aplikacje)

Postanowiłem pójść o krok dalej, by zobaczyć ile map o wielkości 97 mb uda mi się otworzyć przy 4GB RAMu, co prawda przy trzeciej już wyskoczył błąd ale dwie real mapy i jedną mniejszą otworzysz spokojnie

Last edited:
Back