• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Kilka IP jednego serwera

MeNi

*^#%$%
Reaction score
12
Witam,

Mam takie pytanko - jak to niektórzy robią, że do jednego dedyka "podłączają" kilka IP i odpalają kilka serwerów na tym samym porcie, na tym samym serwerze ale z innych IP? Mam "dedyka" z kimsufi i tam jest coś o IP FailOver, ale jakoś średnio to rozumiem. To na tym FailOver da się tak zrobić?

Jak chcesz odpalic pare ot na jednym dedyku i ip to multiworld.
Jak chcesz miec pare domen na jednym ots(aderesow) to normalnie kupujesz domene i podpinasz.

Jak chcesz odpalic pare ot na jednym dedyku i ip to multiworld.
Jak chcesz miec pare domen na jednym ots(aderesow) to normalnie kupujesz domene i podpinasz.

Mozesz sobie miec na karcie sieciowej wiecej niz jeden adres IP i wtedy na roznych adresach bindujesz port 7171 (na jednej maszynie).

Mozesz sobie miec na karcie sieciowej wiecej niz jeden adres IP i wtedy na roznych adresach bindujesz port 7171 (na jednej maszynie).

Hmm a Ip FailOver w kimsufi się na to nada?

Myslalem, ze porty binduje sie u siebie nie na adresie o.0
tzn. jak mam andres zdzisuaf.pl i 83.10.255.255 to moge sobie tu i tu 7171 zbindowac?
Nie wiedzialem.

Myslalem, ze porty binduje sie u siebie nie na adresie o.0
tzn. jak mam andres zdzisuaf.pl i 83.10.255.255 to moge sobie tu i tu 7171 zbindowac?
Nie wiedzialem.

Andres i zdzisuaf to domeny :P

Tak, ustawia się bind na true, a na przykład jeśli ma się przykładowo dwa adresy IP lub więcej i nie chcę się nic kombinować z ustawianiem w configu binda to trzeba ustawić regułkę ip tables :)

Tak, ustawia się bind na true, a na przykład jeśli ma się przykładowo dwa adresy IP lub więcej i nie chcę się nic kombinować z ustawianiem w configu binda to trzeba ustawić regułkę ip tables :)

Podziekujmy za wypowiedz naszemy linux masterowi z polski.

Dziękujemy Ci masterze linux z Polski.

// Wracając do Tematu, zawsze myslałem nad tym rozwiązaniem ale nie mogłem znależć początku, podziękował Chojrak. Repp+

Back