• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Komplikacja silnika dbko

karko

New Member
Reaction score
0
Tak jak w tytule, chciałbym skomplikować silnik oryginalny dbko 8.0. Jeśli chodzi o niego to mam tylko source. Pomógłby ktoś? Jestem w sumie zielony w tych sprawach. Czekam na odp.

Już sobie w pewnym sensie poradziłem, tylko że nie mogę skomplikować tego silnika ;/ Po wczytaniu projektu i kliknięciu komplikuj wywala mi takie błędy (w Dev C++):

Code:
30 C:\Documents and Settings\[...]\source\ban.cpp In file included from ../ban.cpp
Code:
35 C:\Documents and Settings\[..]\source\database.h mysql/mysql.h: No such file or directory.
Code:
30 C:\Documents and Settings\[...]\source\ban.cpp In file included from ../ban.cpp
Code:
128 C:\Documents and Settings\[...]\source\database.h variable or field `addRow' declared void
Code:
128 C:\Documents and Settings\[...]\source\database.h expected `;' before '(' token
Code:
30 C:\Documents and Settings\[...]\source\database.h:235,               from .\ban.cpp In file included from ../database.h:235,               from ../ban.cpp
Code:
30 C:\Documents and Settings\Bogusz\Pulpit\Pulpit\SERWERY\SERWER DBKO KUPIONY\source\ban.cpp                  from ../ban.cpp
Code:
89 C:\Documents and Settings\[...]\source\databasemysql.h `MYSQL' does not name a type
Code:
C:\Documents and Settings\[...]\source\dev-cpp\Makefile.win [Build Error]  [../ban.o] Error 1

Ludzie proszę was pomóżcie.

Jesteś pewien że masz wszystko co potrzebne do skomplikowania?
Code:
35 C:\Documents and Settings\[..]\source\database.h mysql/mysql.h: No such file or directory.
itp...
Jakiego kompilatora używasz, co to za source, błędy są wypisane jak byk, wiesz w ogóle co robisz?
Jeśli nie to nie kompiluj sobie życia.

Ludzie, ja po prostu w Dev C++ wczytuje GOTOWY projekt i chce go "komplnąć" ponownie i wyskakują tamte błędy. Okej nie mam wszystkich plików, ale co z resztą błędów?

PS. Tylu idiotów w jednym miejscu jeszcze nie widziałem... Żeby wytykać jeden błąd i to w taki idiotyczny sposób. Każdemu się zdarza robić błędy

Help, please.

mowi sie ze najwiekszy idiota to ten co innych od idiotow ...

a do tematu to gotowales kiedys wode bez wody? No niby czajnik i prad jest. Tylko sie nie chce kurna ugotowac.. i jeszcze sie dziadostwo grzeje.

sie wyluzuj i daj ludziom pozartowac... i poszukaj tej "wody" ;)

np:
w pliku a potrzebujesz cos z pliku b, ale w b potrzebujesz cos z pliku m, w m znowu wazne jest cos z a.
jesli przerwiesz lancuszek to wszystko sie sypie.

No to w takim razie co wy na to:

Code:
[Resource error] no resources
Code:
C:\Documents and Settings\[...]Silnik\Makefile.win [Build Error]  [TDB_Engine_private.res] Error 1

Kto pomoże dostanie w ekhm... reputów.

PS. Dev C++, gdy wszystko się już ładnie komplikuje, ostatnia kreska zostaje i bach te o to błędy wyskakują.

C:\Documents and Settings\[...]Silnik\Makefile.win [Build Error] [TDB_Engine_private.res] Error 1

I najprawdopodobniej jest to source TDB engine, a nie "dbko".

Gówno mnie obchodzi to, że mnie ojebali, chce to kurewstwo tylko zrobić.

r3izor, czyli co mam dokładnie zrobić?

Dżizas chce to tylko skompilować, w d u p i e mam to, że z innego otsa, chce to SKOMPILOWAĆ!!!!!!!!!1111111111oneoneone

Back