• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

konfiguracja routera

Daxu

Banned User
Reaction score
9
zalozylem domene za no-ip.com i mam ip zapto.org i jak wpisuje to ip przyklad mojeip.zapto.org to wyskakuje mi strona routera zamiast otsa oO
a strona otsa tylko dziala na localhost
wzialem porty 80 przekierowalem i nadal nie dziala :/

w konfiguracji routera ustaw virtual server na porcie 80/tcp, 7171-7172?/tcp pod odpowiednie ip z sieci wewnetrznej(czyli na maszyne gdzie stoi ots i strona)

Tyle ile ja miałem problemów z routerami to nawet nie wiem czy istnieje taka liczba :P
Już Ci mówię:

Sprawdź najpierw jakie ip wew ma twój komputer bo 192.168.1.1 jest z pewnością ip broadcastowym.
Najlepiej to zrobić poprzez wpisaniu w konsoli ipconfig i jeżeli wyskoczy Ci tam 192.168.1.2 to wtedy właśnie takie ip wpisujesz w pole "Lokalny adres IP"
Aha i zamień wszystko na "wszystkie" a nie "TCP" :)

no tak mam 192.168.1.2 tam adres ip
zedytowalem all na to ip i nadal moja domena kieruje na strone routera

Ehh, oczywiście że tobie będzie przekierowywać ale innym będzie działać prawidłowo. Wyślij mi na pw lub tutaj ip czy tam domenke z no-ip to Ci powiem czy mi wyświetla.

@edit
W antywirusach dodałeś wyjątki?
Wyłączyłeś zapore windowsowa?

antywira nie mam nawet zainstalowanego ;p
zapory powylaczane
a jak chce sie zalogowac na goda poprzez domene zapto.org to pisze ze server offline

logujesz się przez localhost -.- pisałem wyżej
podaj adres na pw powiem ci czy stronka działa

Kolega repków nie umie dawać trudno, więcej Ci nie pomagam :f

To trochę smutne że za kilka godzin wbije tu S i usunie ten temat chuj mu w dupe

dobra, spierdalaj więcej juz nie pomagam kiś się tu kurwa na tym swoim pb i rozdawaj te warny elo

Last edited by a moderator:
192.168.1.1 to nie adres routera przypadkiem!?
#edit
aff widzę wyżej, że już zmieniłeś...

tak tylko ze przez localhosta nie moge sie nawet logowac wpisuje pasy pokazuje sie lista charow wybieram chara a potem server offline wyskakuje

w config.lua w adres ip mam wpisane ta domene z zapto.org i inni gracze moga sie logowac
no dobra na goda nie moge sie logowac domena
ale i nawet localohostem ! :/niby lista charow wyskakuje a potem offline :/

Last edited:
juz wiem i smiga na goda musze sie logowac ip 192.168.1.2
to nie wiem jakie mam w config lua ip wpisac 192.168.1.1? czy co

ma ktos jakis pomysl
a i na stronie caly czas pisze status offline a server online jest :/

Last edited by a moderator:
Back