• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Konwerter ^^

Potar

SocialWorld
Senator
Reaction score
125
Witajcie, dziś gadałem ze znajomym i mówi że istnieje program od tego że z plików które się zapisują na kompie, chodzi o mapy i odkryte tereny że da się je zapisac w postaci otmb na podstawie terenów po których biegalismy, więc zapytam w jego imieniu czy coś takiego w ogóle istnieje? ^^

istnieje coś takiego jak MapTracker, ale nigdy się w to nie bawiłem, nie wiem dokładnie jak to działa, ale chyba tylko zapisuje ci do otbm rzeczy, które aktualnie widzisz.

Z plikow, ktore sie zapisuja na kompie nie mozna wziac id kazdego itema, tylko jego rodzaj, tzn np trawa/mountain ground - zielony, chodnik/dirt - szary, mud - jasnobrazowy, schody/ropespot/dziura - zolty, sciana - czerwony, kamien, gory - ciemnoszary, drzewo/krzak -ciemnozielony, lawa - pomaranczowy itd . Na pewno sa programy do robienia mapy z tych plikow bo widzialem na otsofcie wlasnie taka mape, ale jest ona bardzo lipna bo wszedzie za sciany jest wstawiane to samo id, tak samo, drzewa, kamienie itp.. do tego brak borderow oczywiscie jeszcze. Pewnie moznaby dopracowac, ale z samych tych plikow idealnie mapy nigdy nie skopiujesz

Back