• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Kupno dedyka i koszty z nim zwiazane

Status
Not open for further replies.

Zdzisieq

Banned User
Reaction score
1
Witam!
Otoz zainteresowany jestem kupnem dedyka na kimsufi, a konkretnie i7-2T.
Oplata Miesieczna wynoisi brutto 250 zl~.
Jednak chcialbym sie dowiedziec jaka musi byc moja pierwsza wplata (oplata instalacyjna(?), licencja windowsa(?) inne niezbedne dodatki(?)) i czy odrazu musze placic z gory na okreslana ilosc miechow...
Dzieki za ew. pomoc.
Jezeli mialem napsiac w sticku to sorry.
Pozdro
Zdzis

Takie małe pytanko... Twoja przeglądarka to tylko obrazki wyświetla? Bo w mojej jest tekst i wszystko widać.

Dobrze, żeby nie było, że post tylko do nabicia licznika (jak już tu niektórzy twierdzą):

Opłaty podane dla serwera i7-2T
Opłata miesięczna: 209.99 PLN / mies. (256.19 PLN brutto)
Opłata instalacyjna:
- płatność za serwer za rok z góry: gratis
- płatność za serwer za krótszy okres: 199 PLN (243.99 PLN brutto)
Opłata dodatkowa za Windows Server 2008 R2 Web Edition + Plesk 9: 60 PLN / mies. (73.20 PLN brutto)

Jeśli pomogłem - wiesz, co zrobić.

@Zdzisieq: posta zedytowałem. Po prostu denerwuje mnie, jak ktoś chce mieć wszystko na tacy podane, a sam nie poszuka.
@koob: na Linuksie w niektórych przeglądarkach to jest raczej sam tekst, a nie tylko obrazki. :)

Last edited:
Instalacja serwera jest darmowa w przypadku płatności za rok z góry. W innym wypadku koszt to 199 PLN netto (243.99PLN brutto).

Windows (skoro chcesz) wiąże się z dodatkową opłatą. Wypełnij formularz zamówienia to zobaczysz ile trzeba zapłacić.

Takie małe pytanko... Twoja przeglądarka to tylko obrazki wyświetla? Bo w mojej jest tekst i wszystko widać.

Windows (skoro chcesz) wiąże się z dodatkową opłatą. Wypełnij formularz zamówienia to zobaczysz ile trzeba zapłacić.

Wypelnij formularz zamowienia.
Wlasnie chodzilo mi o koszty tego typu(ukryte, o ktorych dowieduje sie pozniej).
Chce sie dobrze dowiedziec zeby byc przygotowany z odpowiednia suma pieniedzy na wszystkie platnosci.
A jak prubujesz byc zabawny to sie kurwa zglos do show Marcina D.

Wypelnij formularz zamowienia.
Wlasnie chodzilo mi o koszty tego typu(ukryte, o ktorych dowieduje sie pozniej).
Chce sie dobrze dowiedziec zeby byc przygotowany z odpowiednia suma pieniedzy na wszystkie platnosci.
A jak prubujesz byc zabawny to sie kurwa zglos do show Marcina D.
Myslisz, ze taka duza i renomowana firma jak OVH proponowalaby swoim potencjalnym klientom ofere z "kruczkami"? I tak maja juz duza konkurencje.

Wystarczy, ze przeczytasz sobie umowe i jasne za co sie placi i ile.

Nie, nie ma kosztow ukrytych.

A musze dokupic jakies doatki typu firewall?
Jest to oplacalne/konieczne/przydatne?

'Cennik:
Windows Server 2008 R2 Core Web Edition:
Serwery Cena netto/miesiąc
Kimsufi, SuperPlan, EG 60 PLN netto/m-c (73,20 PLN brutto)'
Ta licencja jest na miecha!?
O M G

'Cennik:
Windows Server 2008 R2 Core Web Edition:
Serwery Cena netto/miesiąc
Kimsufi, SuperPlan, EG 60 PLN netto/m-c (73,20 PLN brutto)'
Ta licencja jest na miecha!?
O M G

Uzywaj linuxa :->

A moglbym prosic jakis link co wybrac(jaka wersje) oraz jak to skonfigurowac?

Skoro temat jest o kupnie dedyka to pozwole sobie zadac pytanie. Znacie jakas firme hostingową o dobrej renomie, ktora wynajmuje dedyki bez kosztow instalacji? I nie, dedyk nie jest mi potrzebny do hostowania iriany.

A moglbym prosic jakis link co wybrac(jaka wersje) oraz jak to skonfigurowac?

Dobre :) Chcesz wszystko na tacy, i w dodatku zadałeś banalne pytanie na które trudno odpowiedzieć w sensie wytłumaczenie Ci tego ;) Radz sobie sam.

Dzieki.
Dalbym ci repptuta ale nie mam postow(?)

Status
Not open for further replies.
Back