• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Laguje strone / Nie ping

Status
Not open for further replies.

Reins

Member
Reaction score
8
Zauważyłem, gdy duża ilość osób siedzi na www to nic prawie na niej nie można zrobić, strasznie ją pinguje, na ots-ie zero lagów, a strona zamula. Proces w porządku, ping-a nie ma, co może być spowodowane, jakieś limity w mycfg?

Hosteam / w innym hostingu nie było tego problemu ;/

strasznie ją pinguje
ping-a nie ma

128895459275769404.jpg

Statyczne elementy strony też "pingują"?

@ Pisałem na szybkiego, dlatego niezrozumiale.

@topic

Nom, na poprzedniej edycji także tak miałem, myślę że jest to od tego, że dużo osób siedzi na www i po prostu mysql nie wyrabia. ;/ W innym hostingu tak nie miałem, a ten my.cfg modyfikował mi admin z hosteam, może to jest przyczyną ?

@edit

A może i pizdeczki mi pingują ;/

Statyczne elementy strony też "pingują"?
Czym się różni Twój my.conf od oryginalnego? Spróbuj na chwile przywrócić normalny i sprawdź.

ja też mam taki problem strasznie lami strone, serwer normalni chodzi co można zrobić?

Podmieniłem i to samo, spróbuję zainstalować ngixa.

A jaki masz serwer www? Zdiagnozuj na czym się zawiesza. No i nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Zainstaluj litespeed i zablokuj ip i masz po problemie jezeli to rzeczywiscie maly dosik jakis jak ddos to juz bedzie ciezko

Z tego co mi mówił Technic błąd/bug/problem z guilds_logo@nginx jest już nieaktualny :p
Akurat tutaj nie ma znaczenia żaden kod php, a konfiguracja.
np. podglądanie zawartości plików PHP (dane do bazy itd.), gdy ktoś źle skonfiguruje php dla nginx.

Zainstaluj litespeed i zablokuj ip i masz po problemie jezeli to rzeczywiscie maly dosik jakis jak ddos to juz bedzie ciezko

Litespeed wyglada calkiem fajnie. Szkoda, ze sewre enterprise platny ;/

Jezeli to przez ilosc osob an stronie to zrob sobie cache i zapytania rob tylko co jakies 10 sekund a nie co odswiezenie strony.

Może most powerfull guild, top fragers w newsach? każda podstrona zamula, czyl tylko latestnews?

Status
Not open for further replies.
Back