Cześć 
Mam dedyka z debianem 5.0, skompilowałem silnik bez problemów. Teraz chce postawić Acc makera. Ściągnąłem więc najnowszego Lamppa ( 1.7), wrzuciłem pliki do folderu htdocs, wszedłem na phpmyadmin, utworzyłem baze o nazwie 'baza', w config.lua zmieniłem z 'sqlite' na 'mysql', sqlDatabase na 'baza'. Wszedłem na 'ipserwera/install.php', wykonuje krok 1. i mam oto taki błąd :
Czy znalazła by się osoba która pomogła by to zrobić ( nie cały ACC, pomoc przy niektórych pkt.) ?
Mam dedyka z debianem 5.0, skompilowałem silnik bez problemów. Teraz chce postawić Acc makera. Ściągnąłem więc najnowszego Lamppa ( 1.7), wrzuciłem pliki do folderu htdocs, wszedłem na phpmyadmin, utworzyłem baze o nazwie 'baza', w config.lua zmieniłem z 'sqlite' na 'mysql', sqlDatabase na 'baza'. Wszedłem na 'ipserwera/install.php', wykonuje krok 1. i mam oto taki błąd :
Gdy próbuje włączać TFS'a mam taki błąd :File config.lua loaded from /etc/apt/tfss/config.lua and it's not valid TFS config.lua file. Go to STEP 1 - select other directory. If it's your config.lua file from TFS contact with acc. maker author.
Próbowałem też to robić na tym :Failed connecting to database - MYSQL ERROR: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
> ERROR: Couldn't estabilish connection to SQL database!
ale wtedy nie moge dostać się do phpmyadminInstalujemy Server Apache
Quote:sudo apt-get install apache2
Instalaujemy PHP5
Quote:sudo apt-get install php5
sudo apt-get install libapache2-mod-php5
sudo /etc/init.d/apache2 restart
Sprawdzamy czy PHP działa
Quote:gksudo gedit /var/www/test.php
Wstawiamy ponizsza linie do nowego pliku
Quotehpinfo();
Zapisz tak przygotowany plik
Wpisz w przegladarce http://localhost/test.php
Jesli dziala to działa a jesli nie:
Quote:sudo a2enmod php5
sudo /etc/init.d/apache2 force-reload
Sprobuj otworzyc ponownie http://localhost/test.php
Jesli dalej nie dziala zainstaluj moduly PHP5
Quote:sudo apt-get install php5-xsl php5-gd php-pear
Uruchom ponownie Apache
Quote:sudo /etc/init.d/apache2 restart
Instalacja MYSQL
Quote:sudo apt-get install libapache2-mod-auth-mysql
sudo apt-get install php5-mysql
sudo apt-get install phpmyadmin
Otwórz plik:
gksudo gedit /etc/php5/apache2/php.ini
Znajdz linie “;extension=mysql.so” na
extension=mysql.so
Zapisz plik
i oczywiście:
Quote:sudo /etc/init.d/apache2 restart
Czy znalazła by się osoba która pomogła by to zrobić ( nie cały ACC, pomoc przy niektórych pkt.) ?