• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Laptop

szatan1x

Professional Lua
Reaction score
27
Witam,
Mam zamiar kupić sobie na święta laptop na którym pójdą gry z większymi wymaganiami.
Mam zamiar wydać na niego do 3tys. zł.
Chciałbym abyście mi coś doradzili albo same nazwy laptopów albo odrazu z linkami.
Dziękuje.

Ogólnie gram na zwykłym ale jak gdzieś wyjeżdżam na kilka dni czy nawet tydzień to przydało by się pograć.
Polecasz coś tak do tematu?

Zaraz się zrobi spam linkami z allegro od pro informatyków z PB, więc polecam zmienić forum i zadać to pytanie na forum, gdzie ludzie mają o tym pojęcie, testują to i nie tylko.

Mdłąąąąąąąą mnie takie pytania na otland
jeden przez drugiego linki
na forum komputerowe raz!

Jako certyfikowany pro informatyk z PB polecę Ci lenovo Y580, zmieścisz się w budżecie a sam laptop wydajny jak diabli mimo że preferuje desktopowe rozwiązania. :)

Kolejny temat dla ludzi z PB żeby sobie nabić posta :D Więcej takich prosimy :)

Ja mam Acer Aspire 5750G i superowo mi się spisuje już od roku :) Jednak po zmianie ze stacjonarnego na laptopa już rozumiem co ludzie mieli na myśli mówiąc "laptop nie jest do gier"....

Szybko się przegrzewają, jak grałem w GTA 4 to na początku spoko, potem laptop był tak gorący, że się wyłączał nagle sam... Więc kupiłem sobie taką podstawkę z wiatraczkiem i już mi się nie wyłączał.

Ale ogólnie po jakimś czasie gry po prostu zaczynała mi się tak lekko przycinać jak np. była zmiana pogody w grze (a szczególnie na deszczową). Zazwyczaj pomagało na dłuższy czas np. lekkie pogorszenie ustawień gry czyli, że widoczność zmniejszyłem trochę i już normalnie działała gra.

Ja tam mam tylko jedną radę, nie kupuj sprzętu na święta, poczekaj sobie do stycznia.

True, jeżeli chodzi o sprzęt to w okresie świątecznym wszystko mocno drożeje.

msi ma dobry stosunek mocy do ceny w edycjach dla graczy
jednak obudowa i nagrywarka lubią się psuć, coś za coś
tak czy siak za 3k będzie ciężko, grafika z obniżonym taktowaniem ze średniej półki niewiele zdziała

@senimari
no przeciez jak chodzi na tibii 2 dni bez przerwy to wiadomo, ze nie bedzie cieply.... ale odpal GTA 4 i niech pochodzi 2 godziny....

A już myślałem, że mu zaoferujesz ofertę z cyfrowego polsatu XD

deklu, on to nie ja -.-

#temat

ja mam asus'a, kiedy go kupowałem był spoko, teraz sam się rozglądam za laptopem, najlepiej dotykowym, nie chcę zakładać next tematu, to tutaj też się dopiszę

Back