• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Logowanie do gry

Scooty

Enemia.EU
Reaction score
14
Witam was,

Wczoraj na moim serwerze w godzinach 18:20, 20:30 i 22 gracze nie mogli się zalogować do gry. Czasem pojawiała się lista postaci, a następnie komunikat, że serwer jest offline, a czasem nawet lista postaci się nie załadowała, a już wyskakiwał komunikat, że serwer jest offline. Ludzie, którzy wtedy byli w grze,mogli normalnie grać, save'y wykonywały się normalnie.

Gdy restartowałem serwer wbijało tak od 5 do 7 osób, a reszta dalej miała problemy.

Czy to mógł być skutek ataków?

Wykres OVH:

Bardzo proszę o pomoc

chłopaki, kocham te wasze super porady :D

rev jest dobry, veneris.pl stał na nim ponad pół roku i NIGDY z tym nie było problemu. Zmiana reva nic nie da

Ktoś ma jakieś bardziej przemyślane porady?

Może to ?
Code:
iptables -A INPUT -p tcp -m recent --rcheck --seconds 60 -j REJECT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 7171 -m connlimit --connlimit-above 10 -m recent --set -j REJECT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 7172 -m connlimit --connlimit-above 10 -m recent --set -j REJECT

Może to ?
Code:
iptables -A INPUT -p tcp -m recent --rcheck --seconds 60 -j REJECT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 7171 -m connlimit --connlimit-above 10 -m recent --set -j REJECT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 7172 -m connlimit --connlimit-above 10 -m recent --set -j REJECT

Don daniello jesteś taki pro elo to powinieneś wiedzieć że iptables w takich sprawach się nie sprawdza ludzie przez takie twoje rady zaśmiecą sobie wszystko jakimiś gównami a potem nie będą wiedzieli co do czego i znów będą pisać posty na forum, że coś nie tak. Zanim coś napiszesz przemyśl to 3 razy.

Lanceq: $$

a tutaj mogę mieć pomoc za darmo

a po drugie h4v nie lubi grzebać w czyjejś pracy

nie wiem, to było bardzo głupie.

ale teraz już trudno, dopracuję tą aprillę i by pasowało z v2 wystartować.

Hmm, syn flood?

Jul 1 18:23:28 ks211285 kernel: TCP: Possible SYN flooding on port 7172. Sending cookies.

tylko teraz pytanie czy to przyczyna czy skutek problemu.

P.S. Firewall nie powinien zablokować SYN flooda?

No to polecam cuddihosting.pl, administracja na jak najwyższym poziomie ceny też w miarę a synkiem nikt ci nic nie zrobi ;)

tak na oko, ile tam by kosztował serwer tak z 12GB ram.

ile kosztuje opłata instalacyja i na ile trzeba kupić serwer żeby jej nie było?

I jak tam jest z udp?

Nie wiem, jakieś 500-600 zł ale skontakuj się emailem:
CuddiHosting.pl - Serwery Dedykowane, VPS

Nie wiem mam tam otsa już jakieś 3 tygodnie i nie były odczuwalne żadne lagi czy padanie strony a pewnie było dużo ataków ale jak napisałem dogadaj się z Cuddlezem może ci jakąś cene promocyjną walnie ;)

Pytanie za 100 pkt. Co ma do tego ataku SERWEROWNIA ?! Sam nie ogarniesz to oni ci nic nie pomogą .

Back