• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

lol magic wall nie znika

tibiek

Banned User
Reaction score
0
ale mam fazy jak rzuce magic walla normlanym charem to dojze ze mam pz i nie moge wejsc do dp to jeszcze ten mwal nie znika i stoi do restartu severa ;DD co jest gdzie to ogarnac

zal

powinieneś wiedzieć to 2 lata temu a ty tera tego nie wiesz ^^

pz masz nawet na rl.

data\spells\scripts\support/magic wall rune.lua

ustaw tam 1497

lub 1498

Zmien w items.xml

<item id="1497" article="a" name="magic wall">
<attribute key="type" value="magicfield"/>
<attribute key="decayTo" value="0"/>
<attribute key="duration" value="20"/>
</item>

chlopie to siedzi gdzies glebiej skopiowalem i nadal nie znika jakies jaja sa :) dajcie jakis swoj skrypt albo cos

wpisalem 1498 w spells skrypcie i nie smiga a w items.xml ma 1498 tez i nic rozne kombinacje robilem spardzcie ktos jak wam mwal dziala normalnie to dajcie mi swoje ;D

data\items.xml

LUA:
</item>
	<item id="1497" article="a" name="magic wall">
		<attribute key="decayTo" value="0"/>
		<attribute key="duration" value="15"/>
	</item>
	<item id="1498" article="a" name="magic wall">
	</item>

data\spells\scripts\support/magic wall rune.lua

LUA:
local combat = createCombatObject()
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_DISTANCEEFFECT, CONST_ANI_ENERGY)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_CREATEITEM, 1497)

function onCastSpell(cid, var)
	return doCombat(cid, combat, var)
end

dobra dziala ten twoj skrypt mwale znikaja :) tyko jeszcze jest lipa bo nawet jak mwal zniknie to i tak mam pz i nie moge do dp isc

Nie wymagaj od innych rzeczy przewyższających ich możliwości i umiejętności.

Przecież mówi, że skopiował z innego silnika i to smao jest to wy dalej z id się bawicie OMG, może podaj nazwę silnika i wersję to postaram się pomóc.

/\ ;D

A mi sie wydaje że założyciel tematu ostro cos popier..lil i o dużo szybciej było by ściągnięcie czystego tfsa i przerzucenie plików, kompilacja i jazda.

ten temat ma już kilka dni zrobienie tego co napisałem zajmuje około godziny (jednak trzeba się napracować)

Back