• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Magic lvl Bug

Status
Not open for further replies.

merfus

Member
Reaction score
5
Witam, szukałem tego i znalazłem 2 tematy lecz BEZ ROZWIĄZANIA.
Mój problem polega na tym że czasami gracz po użyciu 1 czaru [Nieważne jakiego (bylejaki czar)] dostaje bardzo dużo magic lvla, czasem pare set czasem pare kafli, i wtedy po użyciu czara crashuje serwa.
Używam TFS 0.3.6pl1
Czy wie ktoś czym spowodowany jest ten bug i jak go naprawić?

Może dzieje się tak dlatego że ktoś dawał temu graczowi mlvl za pomocą komendy /addskill.

Też go miałem kiedyś ,ale nie pamiętam jak się go pozbyłem ; D
A to jest tfs z svn czysty? czy chuj wie go?

bla bla bla jak reloadujesz vocations podczas gry to tak się dzieje, do tego przypadkowo zmieniasz profesje innym ludziom, yyy sorry, graczom

bla bla bla jak reloadujesz vocations podczas gry to tak się dzieje, do tego przypadkowo zmieniasz profesje innym ludziom, yyy sorry, graczom

gracze to też ludzie xD
Zmieniasz profesje innym ludzią? Czyli że ktoś gra profą a ja zmienie jej np. skille, ta?
Czyli nie reloadować oraz nie zmieniać nic w profesjach jak już sie wypuści silnik ;d.

Czysty SVN

niewiem po chuj reloadujecie vocationy jak i po reloadzie wiele rzeczy się nie aktualizuje, tak samo z items.xml, tylko takim reloadem robicie błędy na servie...

aha i jak już np. komuś musisz dać juz vocation przy pomocy komendy /attr to, żeby ta osoba od razu po zmianie dała reloga, bo jak jebnie spella to może ci zcrashowac server,dodatkowo skille też zmieniaj, bo jeśli druidowi ze 110 mlvl zmienisz profe na knight i zostanie mu mlvl to też server pierdolnie

niewiem po chuj reloadujecie vocationy jak i po reloadzie wiele rzeczy się nie aktualizuje, tak samo z items.xml, tylko takim reloadem robicie błędy na servie...

aha i jak już np. komuś musisz dać juz vocation przy pomocy komendy /attr to, żeby ta osoba od razu po zmianie dała reloga, bo jak jebnie spella to może ci zcrashowac server,dodatkowo skille też zmieniaj, bo jeśli druidowi ze 110 mlvl zmienisz profe na knight i zostanie mu mlvl to też server pierdolnie

Mi nie chodzi że zmieniam komuś profkę, tylko o to że zmieniam coś w pliku vocations.xml

po jaki chuj bumpujesz, jak problem rozwiązany? w czasie działania serva nie robić reload vocations i tyle, tylko shutdowna zajebać, lub kicknąć wszystkich graczy z gry i wtedy, ale nie jestem pewien czy all będzie git.

Status
Not open for further replies.
Back