• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Map Edytor

matrix880

New Member
Reaction score
0
Zawsze mnie ciekawiło jakiego map edytora używa CipSoft...

Prawdopodobnie mają swój własny map edytor, a może używają: RME , SME ???

Może ktoś wie :confused:

No wątpie ze zapisuja mape W OTBM ( Open Tibia Binary Map ) Napewno nie uzywaja remere ;p

Zawsze mnie ciekawiło jakiego map edytora używa CipSoft...

Prawdopodobnie mają swój własny map edytor, a może używają: RME , SME ???

Może ktoś wie :confused:

Ja mysle ze uzywaja sim0ne ! ! !! 111!1!!!!
bo on to jest od dawna co nie ? /?? ? ?? pls
pomuszcie nam znalezc prawdziwa odpowieć :/:/

A wedlug mnie jak robili mape jeszcze przed sim0nem, to na pewno musieli wykombinowac jakies narzedzie. A z tego co slyszalem to mapy maja w plikach tekstowych o.O

też mi się kiedyś o uszy obiło że CipSoft zamiast korzystać z interfejsu graficznego zapisują w plikach testowych np

<items name="grass" x="122" y="122" z="7" />

nie wyobrażam se robienia w ten sposób mapy sqm po sqm

ale to nie znaczy ze siedza i pisza te mape.. lol

poprostu maja map edytor ktory modyfikuje te pliki :F i na 19280987341890731287339812% maja swoj

maps.txt Mniej by zajmowała. ;p . Maja jakis swój edytor . Ale ciekawe czy maja bordery czy Recznie robia Border??

#up
gówno wiesz, kretynie. literki i cyferki mniej niż dane binarne, rofl..

> ... <
Cipsoft ma inny format mapy, i jest on binarny. spawnspoty i spawny zapisywane są binarnie, tak, jak to MIAŁO być zrobione w otserv też.

A wedlug mnie jak robili mape jeszcze przed sim0nem, to na pewno musieli wykombinowac jakies narzedzie. A z tego co slyszalem to mapy maja w plikach tekstowych o.O

Noooo i jakie jeszcze masz dojścia? ;O Plotki i tyle, Cipsoft pilnuje sekretów robienia gry ;)

Mają coś pewnie super-mega-hiper odlotowego, na pewno bardziej zaawansowane narzędzie niż RME. Jak ktoś ma troche pojecią o programowaniu, to taki map edytor nie jest dla niego problemem. Nie wierze że przy tylu osobach które tam pracują używali by czegoś w stylu SimOne..

Ogólnie możemy to sobie wyobrazić jako porównanie painta(OTS) -> Photopshopem(Cipsoft)

Mają coś pewnie super-mega-hiper odlotowego, na pewno bardziej zaawansowane narzędzie niż RME. Jak ktoś ma troche pojecią o programowaniu, to taki map edytor nie jest dla niego problemem. Nie wierze że przy tylu osobach które tam pracują używali by czegoś w stylu SimOne..

Ogólnie możemy to sobie wyobrazić jako porównanie painta(OTS) -> Photopshopem(Cipsoft)

fakt xd

Back