• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Masa połączeń z bazą danych

Scooty

Enemia.EU
Reaction score
14
Witam, mam problem. Ponieważ mój serwer niekiedy potrzebuje nawet 50+ połączeń z bazą danych! Przez co traci jakikolwiek z nią kontakt. Co może być problemem?

spróbój zmienić konfigurację mysqla w /etc/mysql/my.cnf, o tutaj:

Code:
#table_cache            = 64

na

Code:
table_cache            = 200

i zresetuj mysqla /etc/init.d/mysql restart

Last edited:
spróbój zmienić konfigurację mysqla w /etc/mysql/my.cnf, o tutaj:

Code:
#table_cache            = 64

na

Code:
#table_cache            = 200

i zresetuj mysqla /etc/init.d/mysql restart
#averatec
Pierwszy byłeś ; ]

dobrze, ale tobie chodzi o zwiększenie tego limitu,a czy to jest normalne, że serwer potrzebuje niekiedy ponad 50 połączeń z bazą? Chyba nie, nie mam pojęcia co jest tego przyczyną

/etc/my.cnf i zmień max_connections
co moze byc problemem to nie wiem ale zwieksz maksymalna ilosc polaczen i nie bedzie tracic polaczenia

zwiększyłem limit, serwer go nie przekracza a mimo to traci połączenie. Osobny user www też jest.

pierdzielenie takie
wywalcie to w pizdu a nie jakies problemy kurna duperele haha
czym zesz sa te problemy w porownaniu do ogromu nieskonczonosci wrzechswiata

zwiększyłem limit, serwer go nie przekracza a mimo to traci połączenie. Osobny user www też jest.
I ta masa połączeń jest z użytkownika otsowego czy tego od www?

czym zesz sa te problemy w porownaniu do ogromu nieskonczonosci wrzechswiata
My też jesteśmy niczym w porównaniu do wszechświata, według Ciebie wszyscy powinniśmy się zabić?

cuddlez: napisałem, że nie wiem jak sprawdzić czy to od www czy od silnika, ale przy save tak więc raczej od silnika

Jak mamy Ci pomóc skoro nie podałeś żadnych informacji związanych z dedykiem i silnikiem myślisz że rzucisz hasło i wszyscy będą wiedzieć jak to naprawić ?

tak dokładnie myślę

Intel i7 920 4x 2x 2.66+ GHz; 12 GB RAM; 4 x 1 TB RAID

tfs 0.4 rev.3862

Back