laglas
New Member
- Reaction score
- 0
Witam Panowie.
Jest taki problem, tzn dodałem do itemu atrybut, by zwiększał max ilość hp & many o np. 20%.
do items.xml
<attribute key="maxmanapercent" value="120"/>
<attribute key="maxhealthpercent" value="120"/>
A to do movements.xml
<movevent type="Equip" itemid="2496" slot="helmet" event="function" value="onEquipItem">
<vocation id="1"/>
<vocation id="5" showInDescription="0"/>
<vocation id="2"/>
<vocation id="6" showInDescription="0"/>
</movevent>
<movevent type="DeEquip" itemid="2496" slot="helmet" event="function" value="onDeEquipItem"/>
Niby działa, tzn zwiększa tą mane i hp, ale jak zakładam go na helmet slot to daje mi 20%, w hand slots po nastepne 20%, no i arrow slot też mi dodaje.
No i moje pytanie brzmi, jak zrobić tak, by zwiększał tą manę i hp tylko, jeżeli założę go na głowe?
Z góry dzieki.
Jest taki problem, tzn dodałem do itemu atrybut, by zwiększał max ilość hp & many o np. 20%.
do items.xml
<attribute key="maxmanapercent" value="120"/>
<attribute key="maxhealthpercent" value="120"/>
A to do movements.xml
<movevent type="Equip" itemid="2496" slot="helmet" event="function" value="onEquipItem">
<vocation id="1"/>
<vocation id="5" showInDescription="0"/>
<vocation id="2"/>
<vocation id="6" showInDescription="0"/>
</movevent>
<movevent type="DeEquip" itemid="2496" slot="helmet" event="function" value="onDeEquipItem"/>
Niby działa, tzn zwiększa tą mane i hp, ale jak zakładam go na helmet slot to daje mi 20%, w hand slots po nastepne 20%, no i arrow slot też mi dodaje.
No i moje pytanie brzmi, jak zrobić tak, by zwiększał tą manę i hp tylko, jeżeli założę go na głowe?
Z góry dzieki.