• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Mounty, pytanie jak to działa i czy jest możliwość na wcześniejszych clienta niż 8.7

Seminari

Banned User
Reaction score
34
Zauważyłem ostatnio, że mounty chyba działają poprostu w sposób, że tworzą grafikę potwora w miejscu np. playera, tzn pod nim, dzięki temu jest możliwe tworzenie monsterów, np. ostatnio widziałem w dziale monsters "sexy minotaur archer" poprostu minotaur archer ma mounta minotaur i ten znajduje się na nim (lub odwrotnie, że to minotaur ma archera)

Czy jeśli bym wkleił odpowiednie linijki source z 8.7 to by działało bez błędów na 8.6? Czy client gry pomijając grafiki, został zmodyfikowany bardzo między 8.6 a 8.7? w sensie czy jest coś co by uniemożliwiło zrobić mounty na 8.6?

Narazie nie myślę o tym by gracz dosiadał mounta, ale np. nad tym by potworek miał "2 grafiki" jak np. ten "sexy minotaur archer"

Lol tam to chyba naciskasz item i zmienia Ci outfit na orc maraudera, ale nie jestem pewien.

A ja chce zrobić normalnie jak cipsoft >.<

Narazie nie biorę pod uwagi mounty dla graczy w sensie, że dopasowanie do outfitu, bo z tym może być większy problem... Narazie poprostu np. chciałbym stworzyć u siebie na ots takiego "sexy minotaur archer"

zobacz przez dat editora jak to wyglada..
mounty sa juz w grafice postaci tak jak addony czyli nie tworzy sie pod nim nic tylko zmienia ustawienie outfitu (czy jak to nazwac) cos jak addony.

Lol piszę wyraźnie, że mi nie chodzi narazie o mounty pod gracza, a jedynie jak umieścić jakby 2 grafiki potwora u 1 potwora >.<

Zobacz jak to np. wygląda w dziale na tym forum w resources > monsters > i temat sexy minotaur archer
>.<

Back