• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

mysql - jak dodać trigger

dima0909

Banned User
Reaction score
0
Witam. Jak dodać do database triggery? bo jak wpisuje poniższe :
DELIMITER |
CREATE TRIGGER `oncreate_players`
AFTER INSERT
ON `players`
FOR EACH ROW
BEGIN
INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 0, 10);
INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 1, 10);
INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 2, 10);
INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 3, 10);
INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 4, 10);
INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 5, 10);
INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 6, 10);
END|
DELIMITER ;

to wyskakuje ten błąd..który mówi o tym że mam za starą wersje xamppa...(a znowuż na nowszej to mi nie bedzie prawidlowo acc maker działać...więc chciałbym na obecnej wersji to dodać...)
#1235 - This version of MySQL doesn't yet support 'multiple triggers with the same action time and event for one table'

@edit

próbowałem zaktualizować Mysql...by na nowym mysql spróbować dodać powyższe...
ale po takiej aktualizacji nie mogę coś odpalić mysql...wyswietla mi napis że nie można odpalić mysql

Last edited:
No właśnie nie jest łatwiej...bo chce zachować reszte rzeczy z database a mi brakuje jedynie triggerow

spróbuj zaktualizować serwer mysqla do np. 5.5 i zobacz jakie błędy ci będzie acc maker sypał

Last edited:
O nie doczytałem, swego czasu PMA nie obsługiwał triggerów i trza było ciepeć konsolowo a swoją drogą masz fest outdated sprzynta skoro twoj mysql triggerów nie ciupcia.

Piotruś, jaki Ty mądry jesteś. Kocham Cię
Awesome_Face_HD.png
.

@topic
MySQL :: MySQL 5.0 Reference Manual :: 2.10.6 Upgrading MySQL on Windows
Upgrading PhpMyAdmin in Xampp for Windows | Neo Tutorial

Last edited by a moderator:
ale moim zdaniem to powinno się dać dodać te trigerry jakoś....jak to jest że w nowszym mysql mozna a tu nie... nie mozliwe ze tu sie nie da..

Dostałeś poradnik który Cię prowadzi za rączkę ? Dostałeś.

Więc zrób to ;3

chłopaku...ja nie siedze tak jak Ty 24/7 przed PC (tibia itd) nie znam sie na tym.
Aktualizacja mysql itd z tego co widze jest zbyt skomplikowana , szukam metody dodania triggera w obecnej bazie , na obecnym mysql....

I dziekuje za takie wypowiedzi, odpuść.

To że nie znam się na tibi, wynika z tego że nie siedze na codzien przed tą grą...i to jest normalne. Po co wy zaraz piszecie "naaaaaaab! trolll!" itd...
Chce jakiejś fachowej pomocy... A nie jakieś linki do angielskich for... Niestety ja znam j. polski, rosyjski...Z angielskim nie radze rewelacyjnie.
I dziękuje za takie posty jak ten up. Mam wrażenie że jak ktoś nie zna się na Tibi to jest tu kimś gorszym... Bo zaraz dostaje pociski i inne hamskie komentarze... Pytanie - po co to?

lanceq nie napierdala wgl w tibie i wgl na ots'ach nie napierdala, tylko napierdala w lol'a i trochę coś tam kopie w google no i umie tam trochę to php i inne sprawy

GOOGLE TRANSLATE ja gadam nawet z brazylijczykami tak bo większość z nich nie umie wgl angielskiego, to szybciej mi w translate pojedyńcze słowa wjebać na portugalski

a angielskiego powinieneś się nauczyć jeśli wgl chcesz robić coś z programowania/skryptowania

chłopaku...ja nie siedze tak jak Ty 24/7 przed PC (tibia itd) nie znam sie na tym.
Aktualizacja mysql itd z tego co widze jest zbyt skomplikowana , szukam metody dodania triggera w obecnej bazie , na obecnym mysql....

I dziekuje za takie wypowiedzi, odpuść.

To że nie znam się na tibi, wynika z tego że nie siedze na codzien przed tą grą...i to jest normalne. Po co wy zaraz piszecie "naaaaaaab! trolll!" itd...
Chce jakiejś fachowej pomocy... A nie jakieś linki do angielskich for... Niestety ja znam j. polski, rosyjski...Z angielskim nie radze rewelacyjnie.
I dziękuje za takie posty jak ten up. Mam wrażenie że jak ktoś nie zna się na Tibi to jest tu kimś gorszym... Bo zaraz dostaje pociski i inne hamskie komentarze... Pytanie - po co to?

Chłopaku...
Podaliśmy ci pod nos co jest prawdopodobnym rozwiązaniem twojego problemu, jego możliwe rozwiązanie(TAK, LINK DO ANGIELSKIEGO CZEGOŚ). Jak nie znasz angielskiego, OK.

Ale kurwa.

Zabierając się za open tibie umiejętność formułowania pytań do google'a powinieneś mieć opanowaną do perfekcji. Przecież linki które podawali chłopaki wyżej to są pierwsze/drugie wyniki z wyszukiwarki.

W takim razie moja rada: zmień acc maker na taki który nie wymaga triggerów, albo...
Proszę!

Masz po rosyjsku:

1) Скачать сервер MySQL из MySQL :: MySQL Downloads
2) При настройке сервера MySQL, одним из шагов установки должна показать кнопку "Дополнительно", нажмите на нее.
3) После вы должны увидеть, где находится сервер о его установить. Измените его на%% your_xampp_installation_path \ MySQL \ (например, C: \ XAMPP \ MySQL \)
4) После установки ваша MySQL обновляется.

Last edited:

Nie gram w tibie i inne autyzmy, sorry.

Micki i Semi podsumowali więc zostawię Cię w spokoju bo święta.

Last edited by a moderator:
Back