• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Neostrada tp

Mam od poczatku ten sam net w kablowce juz 8 lat 6mb staly ip i chcialbym zprobowac nowy w tp 20mb i nie wiem czy zwiekszylo by to liczbe graczy czy zmniejszylo sam nie wiem ;p
I chce dodac ze mieszkam w centrum Białegostoku bardo blisko neostrady o ile ma to jakies znaczenie ;p

Last edited:
Nie ma to żadnego znaczenia. nawet przy 20 mb upload wynosi może marne 1,3 mb. Więc nawet przy 50 osobach miałbyś lagi.
Niestety na lącze symetryczne Cię prawdopodobnie nie stać 2/2 kosztuje 150 złotych.

Thx bb

Blizej odbirnika = lepszy net
Przy 20mb by cie wzrosla ilosc gracy. Nie zgadzam z z techncikiem :p

Blizej odbirnika = lepszy net
Przy 20mb by cie wzrosla ilosc gracy. Nie zgadzam z z techncikiem :p

Chyba żartujesz że bliżej odbiornika = lepszy net.
Jesteś wpiety do tej samej skrzynki co inni abonenci (około 500 osób) i nie wiem jaka jest różnica przesyłu danych na odległość no powiedzmy 1km.

Jesteś wpiety do tej samej skrzynki co inni abonenci (około 500 osób) i nie wiem jaka jest różnica przesyłu danych na odległość no powiedzmy 1km.

oni nie rozumieja tego ze przesyl danych odbywa sie z predkoscia 2/3 predkosci swiatla wiec na takie odleglosci to roznicy nie robi...

Teoretycznie to ma racje, blizej DSLAMa = krótszy kabel = mniejsze tłumienie = lepszy net. 20mbit neo powyzej kilometra to by chyba nawet nie zapieli zwyczajnie ograniczenie techniczne. Slyszalem o sytacjach gdzie 8mbit na 300m nie mogli zapiac.

Kto tu mówi o tpsa? bo oni nawet w ofercie biznesowej nie maja symetrycznych.

Jak to nie maja ? POLPAK, EVPN, FR/ATM, MetroETH.

Gdzie takie tanie pseudosymetryki sprzedaja ?

TPSA Polpak 2/2 ~1,5k zl.
lol, to dlaczego upc 120/10 kosztuje 200 tylko? ;d
wiem, ze nie symetryk, ale uplad 5x lepszy, a down że większy chyba nie szkodzi co?

lol, to dlaczego upc 120/10 kosztuje 200 tylko? ;d
wiem, ze nie symetryk, ale uplad 5x lepszy, a down że większy chyba nie szkodzi co?

a sprobuj to wysycic. Pozatym Polpak ma CIRa i duzo wieksza wydajnosc pakietowa. UPC podejrzewam, ze tylko tak ladnie na reklamie wyglada.

Back