• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Nginx problem

Status
Not open for further replies.

Lolek

New Member
Reaction score
0
Witam.
Mam problem kolega zainstalowal mi na debiana 5.0 nginxa. Kompletnie sie na tym nie znam a przez jakis czas go nie bd i nie ma jak naprawic jednego bledu.
Otoz chodzi o gildie. Jest gildia i normalnie jak zalorzona byla to dzialala teraz nie wiem czemu klikam i wyskakuje 502 Bad Gateway nginx/0.8.54. Z inna gildia po pewnym czasie sie to stalo tez ale inne dzialaja. Myslalem ze to chodiz o liczbe playerow w gildi lecz nie;/

Prosze o pomoc
Z gory dzieki

Tutaj może problem leżeć po stronie avatarów jakie ma ustawiona guild, kiedyś miałem podobny problem i chodziło oto, że nginx nie miał poprawnie skonfigurowanej opcji z obrazkami, jeśli gildia ma domyślny obrazek to chodzi, a jak już został zmieniony to wtedy wyskakuje ten oto błąd. To może być to aczkolwiek pewny nie jestem.

Możesz jeszcze spróbować zrestartować php-cgi i nginx:

Code:
/etc/init.d/php-cgi restart
Code:
/etc/init.d/nginx restart

Tu restart nie pomoże. W logach też nic nie będzie. Bad Gateway oznacza, że nginx nie może odnaleźć bramy php-cgi/fpm. Tu raczej będzie problem ;).

Ale skoro kolega napisał, że wcześniej chodziło a teraz nie, to wydaje mi się, że zrestartowanie php-cgi powinno przynieść jakiś efekt. Gdyby to od początku nie chodziło to rozumiem, ale tak to dość dziwna sprawa.

Z tego co pamiętam, przy źle zainstalowanym nginx siadał php-cgi ;). Więc tak jak napisał mateuszx.

Czasami sprawdzanie statusu otsa zawiesza wszystkie procesy php. Metoda na głupa to restart php-fcgi co 6 godzin.

Problemem był zbędny kod w guilds.php :). Pozdrawiam wszystkich, problem rozwiązany.

W nginx php zawiesza się co jakiś czas.. Ustaw restartowanie się php co minutę i lajcik, nie muli serwera, a zdecydowanie poprawi jakoś Twojego serwera, bo nie będzie to uciążliwe dla graczy aż tak bardzo. Chyba że się znasz to nginx + apache w odpowiedniej konfiguracji :)

Pozdrawiam

W nginx php zawiesza się co jakiś czas.. Ustaw restartowanie się php co minutę i lajcik, nie muli serwera, a zdecydowanie poprawi jakoś Twojego serwera, bo nie będzie to uciążliwe dla graczy aż tak bardzo. Chyba że się znasz to nginx + apache w odpowiedniej konfiguracji :)

Pozdrawiam

Chyba kuźwa żartujesz...

php-cgi crashuje dosyc czesto ale sa triki ktore monituruja ten proces i w razie awarii go przywracaja do zycia ;p

php-cgi crashuje dosyc czesto ale sa triki ktore monituruja ten proces i w razie awarii go przywracaja do zycia ;p

Moze dlatego, ze wszyscy cisna wszystko z pakietow gdzie np nginx jest juz w wersji 1.0.2, wszystkie otsy stoja na przestarzalej wersji. Moze niektorzy nie wiedza, ze pakiety w debianie 5.0 sa mega stare ? W 6.0 tez najnowsze nie sa.

Jak cos nie dziala to polecam pociagnac sobie zrodelka i skompilowac samemu, jest dosyc duza szansa, ze zadziala.

Moze dlatego, ze wszyscy cisna wszystko z pakietow gdzie np nginx jest juz w wersji 1.0.2, wszystkie otsy stoja na przestarzalej wersji. Moze niektorzy nie wiedza, ze pakiety w debianie 5.0 sa mega stare ? W 6.0 tez najnowsze nie sa.

Jak cos nie dziala to polecam pociagnac sobie zrodelka i skompilowac samemu, jest dosyc duza szansa, ze zadziala.

ja uzywam 7.0 i tam jest ten sam problem ^^ a tam nginx jest w wersji najnowszej to raczej wina php-cgi nie nginxa.

ja używam 11.0 i tam nie ma żadnych pakietów jeszcze, w ogóle się system nie uruchamia

Status
Not open for further replies.
Back