• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Nie mogę wbić na phpmyadmin

karko

New Member
Reaction score
0
Tak jak up, wyskakuje mi to gówno:
Code:
Nie udało się nawiązać połączenia
          Firefox nie może nawiązać połączenia z serwerem localhost.
  Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
  Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
  Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

Dodam, że problem pojawił się dziś, gdy chciałem wejść do phpmyadmin, żeby dodać nową bazę danych, a tu lipa. Próbowałem reinstall na wszystkich dyskach, unistall i nadal to samo. Nic nie zmieniałem, zielona lampka pali się przy Mysql, nie wiem o co już tu chodzi...

Haha weź mi wytłumacz o co chodzi, bo jak widzisz jestem total random w tych sprawach.

sprawdź czy w folderze z phpmyadmin masz plik .htaccess, jeżeli tak podaj jego zawartość :P

Fail... znalazłem:

RewriteEngine on

# Allow only GET and POST verbs
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} !^(GET|POST)$ [NC,OR]

# Ban Typical Vulnerability Scanners and others
# Kick out Script Kiddies
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^(java|curl|wget).* [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^.*(libwww-perl|curl|wget|python|nikto|wkito|pikto|scan|acunetix).* [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^.*(winhttp|HTTrack|clshttp|archiver|loader|email|harvest|extract|grab|miner).* [NC,OR]

# Ban Search Engines, Crawlers to your administrative panel
# No reasons to access from bots
# Ultimately Better than the useless robots.txt
# Did google respect robots.txt?
# Try google: intitle:phpMyAdmin intext:"Welcome to phpMyAdmin *.*.*" intext:"Log in" -wiki -forum -forums -questions intext:"Cookies must be enabled"
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^.*(AdsBot-Google|ia_archiver|Scooter|Ask.Jeeves|Baiduspider|Exabot|FAST.Enterprise.Crawler|FAST-WebCrawler|www\.neomo\.de|Gigabot|Mediapartners-Google|Google.Desktop|Feedfetcher-Google|Googlebot|heise-IT-Markt-Crawler|heritrix|ibm.com\cs/crawler|ICCrawler|ichiro|MJ12bot|MetagerBot|msnbot-NewsBlogs|msnbot|msnbot-media|NG-Search|lucene.apache.org|NutchCVS|OmniExplorer_Bot|online.link.validator|psbot0|Seekbot|Sensis.Web.Crawler|SEO.search.Crawler|Seoma.\[SEO.Crawler\]|SEOsearch|Snappy|www.urltrends.com|www.tkl.iis.u-tok...Yahoo\!.DE.Slurp|Yahoo\!.Slurp|YahooSeeker).* [NC]
RewriteRule .* - [F]

Zapora sieciowa? Włączona jest jakiś serwer, który trzyma ci phpmyadmin?

Wyjeb firefoxa i ściągnij google chrome na start, po drugie to przypomnij sobie co zrobiłeś, że nagle przestało działać, bo komputer to nie Polska, że sam się rozpierdala.

@Seminari po co mu każesz pobierać syf szpiegowski od google? !
Przecież chrome śledzi każdy twój ruch po co masz im dawać te info?!

Skoro tydzień temu działało i nagle się zjebało no to wątpię by to była moja wina bo komputer był off przez cały ten tydzień, a wczoraj włączam i bach nie działa. Używałbym Webserva ale nie mogę zimportować bazy danych. Jakieś dalsze pomysły?

Sprawdź najpierw porty Open Port Check Tool, wtedy będzie pewność że dane usługi działają. Jeśli nie, włącz je. Masz router, lub coś na wzór niego?

Yep, mam router, ale nie chcesz mi chyba wmówić, że router ot tak sobie nie zezwala mi na wejście do PHPMyAdmin, tydzień temu normalnie wszystko szło. Które porty mam dokładnie sprawdzić? 80 jest odblokowany, i 7171 zresztą też, bo hostuje otsa.

Czyli nie wejdę na tego zasranego admina? Boziu ratuj... W Webservie normalnie działa, tylko nie mogę w nim zimportować bazy danych, a xampp się zepsuł sam z siebie - co za SHIT...

No i ściągnąłem, zainstalowałem i okazuje się, że ani Mysql nie idzie odpalić, ani Apache... Wszystkie porty są free. O co tu kurna chodzi?

Back