• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Nie mogę wejść na swój serwer TFS

darkxnezz

New Member
Reaction score
4
Cześć wszystkim, mam takie pytanie, czy ktoś jest w stanie sprawdzić czy paczka z tego linka mu działa poprawnie: The Forgotten Tibia (no vocations, new skills, skills by points, dual wield, auto loot, quiver, etc) (https://otland.net/threads/the-forgotten-tibia-no-vocations-new-skills-skills-by-points-dual-wield-auto-loot-quiver-etc.263018/) konkretniej chodzi mi o link z dokładnie tą paczką: GustavoContreiras/TheForgottenTibia (https://github.com/GustavoContreiras/TheForgottenTibia/wiki/Running-the-server-to-test)
Pobieram to co jest do pobrania, robię tak jak piszą w instrukcji i wyskakują mi errory. Dokładnie jakie jestem w stanie wrzucić w następnym poście jeśli będzie trzeba. Jednak jestem ciekaw czy ktoś inny też będzie miał takie problemy jak ja.
Przetestujcie i dajcie znać czy działa, nie ukrywam że dość mocno zależy mi na tej paczce. ;)

Odpalam z gotowca. Jestem kompletnie zielony w kompilowaniu. Próbowałem coś kompilować ale wywalało błędy pod koniec
Post automatically merged:

Pierwszy błąd pojawia się podczas importowania schema.sql do xamppa. Cały teks błędu:

---- Extraindo dados da tabela players--INSERT INTO players (id, name, group_id, account_id, level, max_level_reached, vocation, health, healthmax, experience, lookbody, lookfeet, lookhead, looklegs, looktype, lookaddons, maglevel, mana, manamax, resets, soul, town_id, posx, posy, posz, conditions, cap, sex, lastlogin, lastip, save, skull, skulltime, lastlogout, blessings, onlinetime, deletion, balance, stamina, skill_points, skill_points_total, skill_fist, skill_club, skill_sword, skill_axe, skill_dist, skill_shielding, skill_fishing, deleted, description, comment, create_ip, create_date, hide_char) VALUES(1, 'God', 3, 1, 120, 120, 0, 1000, 1000, 0, 62, 39, 116, 1, 75, 3, 75, 1000, 1000, 0, 100, 15, 33011, 31310, 7, '', 2000, 1, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 31, 0, 0, 0, 2520, 100, 250, 50, 50, 50, 50, 50, 50, 50, 0, '', '', 0, 0, 0),(8, 'No Build', 1, 2, 1, 1, 0, 120, 120, 0, 76, 114, 115, 124, 128, 1, 0, 10, 10, 0, 100, 14, 31868, 32150, 8, '', 365, 1, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 2520, 10, 10, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 0, '', '', 0, 0, 0)

Attachments

Mi tak samo ale później jest problem bo nie można na stronce stworzyć postaci a na koncie goda nie ma tego goda. Polece dalej jakie błędy wywala. Już wrzucam

Wpisuje localhost w przeglądarke i chce zainstalować Gesiora. Ustawiam ścieżke do serwera, na razie jest ok. W 3 punkcie nie wiem czy powinno to tak wyglądać? (załącznik 1) Ale lece dalej i w 4 punkcie dostaje takiego errora (załącznik 2)

Attachments

dokładnie tak, do folderu z serwerem, tam gdzie jest TheForgottenTibiaServer-x64.exe

Ok. A czy po instalacji ACC pokazuje ci się wgl zainstalowana strona? Bo pamiętaj że tu nie ma "profesji" nie wiem czy nie musi być skompilowana strona specjalnie pod ten server, w sensie przerobiony lekko.

Nie jestem pewny ale wydaję mi się że tu chodzi właśnie o profesję dlatego twoja strona wariuję. Postanowiłem odpalić też stronę i mam do wyboru profesje i nie mogę zrobić postaci. Daj mi chwile wejdę na phpmyadmin i spróbuję to ogarnąć ale nic nie gwarantuję.

problem ewidentnie widnieje w /players.

Oki czekam w takim razie i daj znać co tam wyszło. Mówię, bardzo by mi zależało na tej paczuszce bo ma tyle fajnych opcji :D

Back