• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

nie moze zaladowac mapy

experienced

Intermediate OT User
Reaction score
102
mam dziwny problem bo przy odpalaniu silnika gdy jest ladowanie mapy to wywala blad failed to create item itp i pozycja
no to ide w ta pozycje zeby usunac ten itemek czy cos a tam nic nie ma czarne pole poprostu ;p

W map edytorze czy w grze bo jak w grze to jak nie mogl stworzyc itema to chyba logiczne, ze go tam nie ma?

odpalaniu silnika gdy jest ladowanie mapy to
Raczej chodzi tutaj o uruchamianie serwera, lub tak mi się wydaje. Pewny/a jesteś, że sprawdzasz odpowiednią pozycje? Czy mapa jest pod tą samą wersje co silnik?​

lol ale gadasz hah
przeciez blad failed to create item wyskakuje wtedy gdy masz zla wersje otb i jest jakis item z nowszej tibi niz odpalany
a ja mam wszystko dobrze i nie odpala

lol ale gadasz hah
przeciez blad failed to create item wyskakuje wtedy gdy masz zla wersje otb i jest jakis item z nowszej tibi niz odpalany
a ja mam wszystko dobrze i nie odpala

Też często tak miałem, na tej pozycji zapewne masz niewidzialna kratke zaznacz i naciśnij delete

Zapewne jest ona niewidzialna bo również RME ma inne items.otbm czyli jakby jej nie widzi, co trochę by było dziwne, bo skoro jej nie widzi to jak ją mógł umieścić? No chyba, że masz złą tibia.spr ale wtedy powstaje pytanie jakby załadował mapę z innymi otbm niż spr? Jakoś tak dziwnie...

A wgl Ty masz taki błąd w konsoli i poprostu chcesz usunąć zbędnego loga czy blokuje Ci się włączanie ots'a po napotkaniu tego błędu?

Back