• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

NPC Item Count

Shiatsu

New Member
Reaction score
0
Mam pewien problem z NPC, mianowicie:

Otwierając okienko od trade, kupowanie przedmiotów w ilości większej niż 1 jest możliwe natomiast sprzedaż już nie.
Wyskakuje że nie znajduję przedmiotu, jeżeli jest ich więcej niż 1 na "kupie". Jeżeli jest 1 osobno to sprzedaje, nawet usuwa z tego miejsca gdzie count wynosi więcej niż 1, ale gdy count jest większy niż 1 i chce sprzedać od razu więcej niż 1 pojawia się problem, nie znajduję przedmiotu.

Silnik to TFS 0.3.4. Proszę o pomoc.

Brakuje jednego parametru w addSellableItem, popraw se w skrypcie.
Musisz gdzies tam jedynke wcisnac, googluj.

To jest w xml napisane. Googlowałem i nie moge znaleźć odpowiedzi. Dlatego tutaj piszę.

Nie wiem o jaki parametr chodzi. I czy w XML da rady go wrzucić, bo skrypt wyciągłem z TFS'a. I go przerobiłem.

Sprawdzam różne opcje i wychodzi na to że itemy z countem większym niż 1 nie da rady sprzedać. Ich ilość znajduję.
Przykładowo: bolt 40 count znajduję wyświetla że jest ich 40, ale sprzedać ich jako 40 nie mogę. Muszą być osobno, po 1 żeby sprzedać.

Last edited:
Jestes pewny ze nie wrzuciles daty z innego silnika?
Podmien sobie liby do npc z orginalnego.
Jak nie zadziala pokaz pliczek.
btw. 0.3.4 to archiwum troche.

Miałeś racje problem z lib, teraz będe musiał od nowa przerabiać i szukać gdzie popełniłem błąd.
Dzięki wielkie.

A co do 0.3.4 to ten silniczek mam już ponad rok chyba, bawie się nim, ulepszam.
Przerabianie dat, spr, mapy pod nowe protokoły to sporo roboty. Nie wiem czy warte tego.
A 0.3.4 Crying Damson, to jeden z lepszych silników z jakimi pracowałem. Nie było ich wiele, ale zawsze :)

Jeszcze raz dzięki. A propos kiedyś pytałem o funkcje doCopyItem czy jakoś tak, nie wiem czy u mnie źle działa czy co, ale nie przekazuje ona atrybutów itemu. Tworzy item taki jak w items.xml. Jestem ciekaw czy to norma czy u mnie coś popieprzyłem.

Back