• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Odblokowanie portów router

zmieniłem efekt :
OK Port 80 (People can connect to your website)
ERROR Port 7172 (People can not see their character list)
ERROR Port 7171 (People can not join your server)
ERROR You can not run server. Please open required ports!

otsv.jpg
Ten router blokuje że inni gracze mogą się łączyć, skoro bez routera wszystko działa wzorowo...

Podłącz laptopa do ładowania i pokaż wynik ipconfig | find "IPv4" w konsoli.

@alehopper włączyłem dmz
ots2.jpg

próbowałem zmieniać w configu ip na 192.168.0.100 potem na zewnetrzne i na obu lipka
@cuddlez
Lapek podłączony
ots3.jpg

ale to jest wszystko z lapka na kompie na którym jest server inne pewnie dane.

Najdziwniejsze jest to że wszyscy widzą strone normalnie z ip, moga sie zalogowac do listy postaci ale dalej wyskakuje ze offline. Ten router na bank cos blokuje. Moze firewall wbudowany ten router? Chyba ze jeszcze jakies inne porty trzeba odblokowac

gdy zmienie w configu na zewnetrzne ip to wtedy nikt sie polaczyc nie moze
OK Port 80 (People can connect to your website)
ERROR Port 7172 (People can not see their character list)
ERROR Port 7171 (People can not join your server)
ERROR You can not run server. Please open required ports!

Wpisz zewnętrzny adres ip do configa.

Dobra, nie znasz się.

Wydaje mi się że pogrzebałeś tak, że teraz nic nie wiesz i nic Ci nie działa. Fajerłol jest wyłączony/ włączony - ma warunki?

Zresetuj router, i zrób wszystko od początku, bo taki mikser z ciebie, że szkoda słów :D.​

Własnie przed chwila przywróciłem ustawienia fabryczne i dodałem wszystkie porty na nowo ale dalej to samo inni widzą tylko listę postaci, a potem dupa
ots4.jpg

wygląda na to że firewall jest włączony. Nie wiem dlaczego wszystko już próbowałem na tym routrze. Spróbóje wgrać nowy firmwere

Back