• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

odzyskiwanie plikow problem

Ferdek Kiepski

Banned User
Reaction score
2
otoz niechcacy usunalem sobie z mojego dysku D tam pare giga rzeczy niefortunna pomylka ale mialem tam folder cala data z mapa fajny real map troche sie meczylem nad tym i zalezy mi zeby to odzyskac
przetestowalem juz setki programow ale jakies dziwne schizy sa np teraz odzyskalem sobie wlasnie ten folder normalnie 100mb ponad wazy wszystko niby prawidlowo ale mapy juz nie odczytuje wszystkie pliki jakies popsute typu otwieram np blue legs quest i takie cos
&%6+'#,+*,&(%#%.(0:24;6798,36)-!&'!&'"$ $!%#!+"" &#%" "!,*.,,*($$!3,+7:3=A8;>:)<9,@?4;;9966>8293,5*2:,>2.-0-90A3!?336/8940=81:6:<84A:)A:3@;?C@8IA2OB<ME7?;'20),*32/JA>PXVNrqe‹‰p™—x˘*xˇ*yžž{šśu*śož–{ťšu›šhžťbśťf›ťj˜ť-k|+j}>j‚!i}n€o~%s/qn}oƒo„
i to jest wszedzie czy to npc czy inne skrypty
nie ma zawartosci :/
za pomoc rep++
pls pomozcie

Last edited:
Ta dziwna treść prawdopodobnie oznacza, że coś już tam było po skasowaniu. Domowymi metodami już tego nie zrobisz [raczej].

to mialem i mam na D po tym tera inne pliki ;<>
ej ale teraz jak przegladam sobie dokladnie skrypty i pliki to w niektorych plikach tresc jest normalna ale w wiekszosci te szlaczki roznego typu ;D :/

W momencie gdy usunąłeś plik, usunąłeś tak na prawdę wpis w indeksie dot. tego pliku, fizycznie on na dysku nadal jest, jednak w praktyce cała reszta go nie widzi, i na jego miejsce wrzucane są inne rzeczy.
Program którego używasz mógł odzyskać to miejsce, jednak nie może odzyskać tego (w żaden sposób), co zostało już nadpisane.

Dokładnie tak jak pisałem, po skasowaniu coś zostało wgrane w to miejsce, stąd część jest, części nie ma. Są firmy które ci to odzyskają, ale wątpię abyś chciał to robić.

Zamiast płakać na forum to daj dysk jakiemuś informatykowi z okolicy i za parę zł może Ci zrobi , podkreślam może.

Ludzie dzielą się na tych co robią backup i tych co będą je robić :)

Następnym razem radzę używać ostrożniej roota? W ogóle to jak można przez przypadek sformatować dysk? Można przez przypadek zapomnieć o plikach by je przenieść na inny nośnik. Polecam Ci zainwestować w 2 dysk (może dla pewności dodać sobie jeszcze rajdzik) i robić na nim backupy. Skrypcik na backup też mile był by widziany :)

Back