darqnies
ۤ
Pewien człowiek poprosił mnie, ażebym napisał dla niego taki mały skrypcik na stronę pokazujący ostatnie 5 fragów na serwerze (pehape).
Z początku wydawało mi się wszystko proste - machnie się raz dwa - aż do momentu gdy spojrzałem do bazy danych...
`killers`, `player_deaths`, `player_killers`
To co do tej pory wymyśliłem:
Każdy wpis w `killers` zawiera "id" śmierci, którą pobieramy z `player_deaths`. Z `player_deaths` można ładnie wyskrobać datę śmierci, "ofiarę", poziom na którym ofiara padła.
Moje pytanie brzmi:
Gdzie tu jest id gracza który zabił "ofiarę"?
Do czego u diabła służy `player_killers` (myślałem, że może tu "kill_id" jest powiązany z `killers`, ale wtedy analogicznie - tak uważam tabela `killers` nazywała by się `kills`)?
I pytanie do "szefostwa": Bardziej się nie dało namieszać?
Z początku wydawało mi się wszystko proste - machnie się raz dwa - aż do momentu gdy spojrzałem do bazy danych...
`killers`, `player_deaths`, `player_killers`
To co do tej pory wymyśliłem:
Każdy wpis w `killers` zawiera "id" śmierci, którą pobieramy z `player_deaths`. Z `player_deaths` można ładnie wyskrobać datę śmierci, "ofiarę", poziom na którym ofiara padła.
Moje pytanie brzmi:
Gdzie tu jest id gracza który zabił "ofiarę"?
Do czego u diabła służy `player_killers` (myślałem, że może tu "kill_id" jest powiązany z `killers`, ale wtedy analogicznie - tak uważam tabela `killers` nazywała by się `kills`)?
I pytanie do "szefostwa": Bardziej się nie dało namieszać?