• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Ots, jaki najelpiej zrobić?

Jensej

Member
Reaction score
8
Jaki ots bardziej sie opłaca? Hight exp? RPG?
Gdzie szukać kogoś dobrego do pomocy nad jego tworzeniem?
Słucham waszych zdań.

tzn może za ogólnie napisałem. Miałem ots, grało 104 osoby jednak to mnie nie satysfakcnonowało ponieważ był to troche przerobiony silnik z jakiegos forum. Mam badziej ambitne plany.

Powiem Ci tak, jak zrobisz dobry serwer to staraj się go nie zjebać :$.

Jeżeli miałeś dobry serwer i go popsułeś, ludzie przestali na nim grać to już masz nikłe szanse na odbudowanie jego pod tą samą nazwą/domeną.

Miałem już różne serwery poczynając od evo, sadteam, rl map..
Najwięcej zysku i najwięcej graczy posiadałem na własnej przerobionej mapie sadteam serwer był raz hight rate raz medium:

33kznh4.png

Na real mapie było za dużo błędów i ludzi już nie było, później gdy chciałem wrócić na sadteam było już za późno i ludzie grać nie chcieli.

Więc z doświadczenia mogę Ci poradzić, słuchaj graczy (bez przesady, nie tak, że jedna osoba coś powie i to robisz) jeżeli dużo ludzi się na coś skarży to to zrób po prostu.

Ja chyba kończę swoją kadencję jako hoster, ponieważ mój serwer świeci pustkami mimo moich starań ^^, dedyk opłacony do 12 grudnia, staram się teraz jak najbardziej coś wykombinować mam nadzieję, że mi się uda ^^.

najlepiej najlepszego najfajniejszego najwyjebistszego ots najlepiej zrobic najfajniejszgeo takiego na ktorym najfaniejszym bedzie dużo najfaniejszych ludzi ktorych można najfaniej wydupczyc najtaniej tylko w tesco pozdrawiam

_________
adam teskowicz

Back