• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

ots w 2026

aezakmi

New Member
Reaction score
0
cześć chciałbym postawić serwer żeby pograć sobie razem z kolegami ale teraz to chyba wygląda jakoś inaczej bo pamiętam że x lat temu pobierałem z neta gotowy serwer silnik mapa etc odpalałem zmieniałem ip i koledzy którzy mieli internet od tego samego dostawcy mogli bez problemu sobie wbijać i razem grać lub pobrać to samo i edytować mape po swojemu map editorem tudzież rodzi sie moje pytanie czy istnieją jeszcze takie otsy do pobrania ?

cześć chciałbym postawić serwer żeby pograć sobie razem z kolegami ale teraz to chyba wygląda jakoś inaczej bo pamiętam że x lat temu pobierałem z neta gotowy serwer silnik mapa etc odpalałem zmieniałem ip i koledzy którzy mieli internet od tego samego dostawcy mogli bez problemu sobie wbijać i razem grać lub pobrać to samo i edytować mape po swojemu map editorem tudzież rodzi sie moje pytanie czy istnieją jeszcze takie otsy do pobrania ?
tak sa gotowe paczki na forum tutaj nawet, poszukaj po prostu "theforgottenserver pack" i tam bedzie serwer gry + otclient i trzeba to skonfigurowac lekko tylko IP serwera podac. No i wlasnie musisz to postawic na jakis vpsie za 20zl, albo musisz miec publiczne ip i otwarte posty, jak sie nie znasz na tym to najlepiej wynajac vps na ovh przykladowo 4/8GB ramu i sprobuj postawic serwer, chatgpt pewnie pomoze

Back