• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

OTServLIST - blad... [TFS 0.3.6]

203326

New Member
Reaction score
0
Witam, mam na Debianie 6 ots bazujący na TFS 0.3.6 (8.54 Tibia) i chodzi o to, że gdy próbuję dodać serwer na otservlist.org to wyskakuje takie info: ,,Twój serwer musi być ONLINE, żeby dodać go na listę" - no tak, ale on jest ONLINE (nie ma znaczenia, czy minute czy 20h, dodać nie mogę i tyle..). Szukałem w całym internecie i nic, było podane np. że w status.cpp trzeba usunąć linijki, które blokują ponoć otservlistę, ale ja nawet takich nie mam więc nie usunę :D. Porty: 7172,7171,80,443,3306 są odblokowane. Na serwer normalnie można wejść, każdy kto chce może zagrać, na accmakerze status Online;gracze;uptime działa, a na listę serwerów i tak nie mogę dodać. Pisałem do supporut - zero odezwu. Nawet próbowałem podać inny adres ip (taki, że jak wejdę na niego to przekierowywuje na mój accmaker) ale to nic nie dało, kombinowałem na wszystkie sposoby - zmiana IP w configach na: 127.0.0.1 ; localhost ; no-ip ; ip cyfrowe. Może ktoś mi pomóc? Będę bardzo wdzięczny:)

ed: Jeszcze dodam, że na inne otservlisty dodało normalnie tylko tutaj coś nie chce...

Last edited:
Back