• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

otservlist.org VS otslist.eu

może i ta ale za 2 lata lista otslist.eu będzie na prawdę dobra (to do noobka hmm nie wiem dokładnie do kogo ale ostatnim razem jak to mówiłem ze inne ots listy będą dobre za 2 lata to ktoś powiedział ze za 2 lata to otsy upadną nie mów ze za 2 lata otsy upadną bo nawet za 10 lat nie upadną dopóki CipSoft będzie robił updaty ulepszał grafe itd a developerzy otsów silniki pod nowszą tibie ots oraz rl tibia nie upadną upadły by gdyby stały cały czas w miejscu na 7.0 :P)

Upadna jesli ciagle bedzie to samo.
1)free ptk dla gildi
2)exp stage = w 1h wbicie lvla o 15% mniejszego niz kogos kto expil 24h
3)Rl mapy = te same questy / te same miejsca / takie same wary ... wszystko

@Zer O
Czemu rl mapy? bo tam gra najwięcej osób porównać możemy jeszcze evo ots , który coraz bardziej się rozwija:) , jest dużo projektów z własnymi mapami które nie daja rady się przebić , niestety :)
Co do tematu ,skoro macie dane , nawet numery telefonów to czemu nic nie zrobicie? Jedyne co słyszałem to 2 użytkowników tego forum ma konkretne plany , a wy przecież macie więcej danych? to w czym problem.
To koledzy skoro macie numer telefonu to wyślijcie na PW , skoro i tak jest dostępny w intrnecie :>

Obecnie Xinn posiada 2 serwery z tego co mi wiadomo ambera i hexana , rozumiem to ,że "podświetlenie" oraz inne bajery typu cały czas na pierwszym miejscu itd. jest dopuszczalne ponieważ to jego strona , ale przesadą jest nie słuszne banowanie innych serwerów i prosze nie mówcie mi ,że on banuje słusznie bo znam parę osób na tym forum , które zostały nie słusznie zbanowane.
Ani ambera ani hexana nie są xinna. Polski (classic.otserv.net) oraz nieistniejąca już Huntera-tak.

Wolę otservlista. Czemu? Bo więcej serwerów i nic mi tam nie przeszkadza. Poza tym Otservlist's Tibia Loader <3

O jaaa, a ja mam jego gg ^^supcio .. i co, laski moge wyrywać już?

ale ma z tych serverów jakieś zyski mimo iż nie są dokładnie jego ;]

xinna. Polski (classic.otserv.net)

by ten server się nie rozpadł inne servery są eliminowane ^^

Last edited:
ale ma z tych serverów jakieś zyski mimo iż nie są dokładnie jego ;]

by ten server się nie rozpadł inne servery są eliminowane ^^

Huntera się rozpadła. Ten stoi od września 2008.

marcinek99097, jak byłbyś inteligentny, znalazłbyś jego nr...

Nie chwal się, że masz jego dane, bo ja także mam. Nie jest to trudne aby skorzystać z whoisa jego firmy w stanach....

stoi tylko dzięki temu ze xinn pobanował inne servy jeszcze nie dawno na classicu miałeś może 100 typa a tera sięga do 300 ;]

huntera się rozpadła tylko dla tego ze ludzie obecnie nie lubią przenoszenia charów i z takim małym expem jaki tam był to się nie dziwie.

Dla waszych wiadomości Huntera nie była tylko jego. - dlatego się rozpadła , bo on potem nie ingerował w nią.

Tutaj jeden wie lepiej od drugiego, mnie np. nie obchodzi jakie on ma Serwery, obchodzi mnie bycie fair w stosunku do innych, biorąc pod uwage jego pozycje.

Dokładnie , hexana , ambera są jego i masz na to dowodu ciołku ! wejdź na stronę i na forum .

Ja niewiem, choć chodzą plotki że to nie jego, ale ma w nich udziały.

Na moje oko to wszystkie te servy (huntera,classic,hexana,amber) są xinna.

Ale co z tego? jego lista niech robi co chce.

Ciekawe co wy byscie robili gdybyscie mieli taką liste... reklama swojego otsa na pól strony? Ja bym tak robił.

TriamerA , widzę ,że nie masz serwera na tej liście a dużo graczy więc jednak da się wybić bez tej strony :) , myślę ,że temat można zamknąć bo chyba wystarczy.

Back