• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Outfit dla prof

Blizny

New Member
Reaction score
2
Mam takie pytanie chcialbym zablokowac outfit barbariana zeby byl widoczny tylko dla knighta, albo dostępny tylko z questa tak jak assassin. Pomocy :)

Last edited:
Na profesję nie da rady zrobić bez zmiany w C++ (oczywiście, wolno kombinować ze LUA). Tutaj na to drugie:
XML:
<outfit ... quest="1000">
</outfit>

Znaczy bo chciałbym zrobić cośtakiego że

Podstawowe outfity były by takie;

Druid : Druid outfit
Sorcerer : Mage Outfit
Knight : Knight Outfit
Paladin Hunter Outfit

A np Barbarian mógł nosić tylko knight więc zrobiłbym npc Ajax i Bron tak jak na rl z mała zmianą że odpowiada tylko dla danej profy w tym przypadku knight.
Wtedy tylko knight miałby barbariana mage z axe na plecach mi się nie podoba dziwnie to wygląda... chciałbym wprowadzić coś takiego.
Dlatego potrzebuje tej blokady outfitów żeby można było je zdobyć z questa...

Przy każdym outfitu dajesz <outfit id="13" default="0">
Wtedy żaden out nie będzie przydzielany z automatu, przy 1 logowaniu dodajesz mage out dla maga druid dla druida itp. a potem to już normalnie tylko z questa dodajesz poszczegolne outfity sprawdzając czy posiada odpowiedna profesje.

Nie jestem u siebie wiec nie moge sprawdzic dopiero po weekendzie ;p ale jak bede robil to dam znac czy dziala itd
czyli default="0" dziala tak ze nie jest pokazany outfit tak jak np assassin beggar demon hunter itd? silnik 9.4

Nie jestem u siebie wiec nie moge sprawdzic dopiero po weekendzie ;p ale jak bede robil to dam znac czy dziala itd
czyli default="0" dziala tak ze nie jest pokazany outfit tak jak np assassin beggar demon hunter itd? silnik 9.4
Tak.
A potem w login.lua dodajesz je funkcją do postaci.

Stwórz nową postać i wtedy sprawdź.

Back