• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Parę drobnych błędów :(

Reins

Member
Reaction score
8
Otóż mam banalny błąd, tylko nie wiem jak go naprawić

Otóż aby się nie rozpisywać, wystawię screena, wszystko wyjaśni ;]

index.php

@Edit

Jeżeli screen się nie pojawia, chodzi o to, że np posty, dział highscore rules,account itp pokazują się za wysoko, nie chodzi mi o MENU, tylko to co pisze w centrum np jak post jest, to pokazuję mi się on prawie na LOGO serwera, gdy zakładam postać nie widzę okienka z numerem bo jest on na logo :(

Tekst pokazuję się za wysoko, gdzie znajdę pliczek, co ustawia gdzie ma się zaczynać tekst, lewo prawo góra dół w newach i nie tylko, tak samo mam np w last kill wszystko pokazuje się za wysoko...

Drugim i moim zdaniem najważniejszy jest to, że wyłącza mi się serwer po 22 minutach. Występuje błąd, ten co pisze "Wyślij teraz" "nie wysyłaj", każdy wie pewnie jaki, może to pomoże, gdy wchodzę w szczegóły :
Kod:

AppName: theforgottenserver.exe AppVer: 0.3.4.1756 ModName: unknown
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 89e8558d
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\USTAWI~1\Temp\ac94_appcompat.txt

Trzecim błędem jest to, że potwory nie dają expa, albo gracz ma ustawione exp na 0. Nie wiem, czy błąd tkwi w tym, że ostatnio zmieniałem w silniku stages dla zabawy na :

Kod:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<stages>
<world id="0" multiplier="1">
<stage minlevel="8" maxlevel="50" multiplier="100"/>
<stage minlevel="51" maxlevel="80" multiplier="80"/>
<stage minlevel="81" maxlevel="100" multiplier="50"/>
<stage minlevel="101" maxlevel="150" multiplier="30"/>
<stage minlevel="151" maxlevel="180" multiplier="15"/>
<stage minlevel="181" maxlevel="201" multiplier="8"/>
<stage minlevel="201" maxlevel="250" multiplier="5"/>
<stage minlevel="251" multiplier="3"/>
</world>
</stages>

Może błąd tkwi w tym, ale nie wiem.

Ostatnim problemem jest to, że iż mam w configu zaznaczone

Kod:

newPlayerLevel = 8

To i tak gdy zakładam postać w acc robi mi się 1 level...

i mam zaznaczone w configu żeby respiły mi się hary w TOWN 5 (thais) to one mi się respią w town 1(ankrahmun)

Za pomoc będę bardzo wdzęczny :)

Last edited:
To tak nie jest dziwne, że postacie na pierwszym lvlu nie dostają expa. Ponieważ nie ma ustawionego mnożnika expa dla zakresu liczb 1-7.

Teraz drugi problm
To co ustawiasz to są ustawienia account managera wbudowanego w silnik serwera. Musisz wejść do phpmyadmin/sqlite_db_managera i na każdej postaci Sample Knight, druid etc... ustawic lvl to na wzorze tych postaci account manager tworzy nowe postacie...

Back