• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Pare pytan OLinuxie

god maximus

New Member
Reaction score
0
Witam Zakupiłem sErver Dedykowany Linux gentoo..
I za bardzo się pośpieszyłem z tym ..
Więc chciałbym się dowiedzieć pare rzeczy .
Czy na gentoo moge logować się przez putty i WinSCP.?
I Zapytam jeszcze jedno gentoo co jest wymagane do tego żeby uruchomic silnik bo samo apache i php chyba nie wystarczy ..?
Jaką komędą się Resetuje ,odpala ,wyłancza Silnik Przez Putty..
Jeżeli mam Silnik 0.3.5 na Windows musze użyć czegoś jeszcze oprócz konfiguracji na Linux..?
Z góry dziękuję

Człowieku ja sam zrobie sobie konfiguracje ...
Tylko pytam i bardzo proszę was o odpowiedz...
A po 2 nie oszukałem cię tylko kto inny.
A tak po zatym po co miałbym u ciebie brać jak sam umiem zrobić ,i po co oszukiwac ..??

Witam Zakupiłem sErver Dedykowany Linux gentoo..
I za bardzo się pośpieszyłem z tym ..
Więc chciałbym się dowiedzieć pare rzeczy .
Czy na gentoo moge logować się przez putty i WinSCP.?
I Zapytam jeszcze jedno gentoo co jest wymagane do tego żeby uruchomic silnik bo samo apache i php chyba nie wystarczy ..?
Jaką komędą się Resetuje ,odpala ,wyłancza Silnik Przez Putty..
Jeżeli mam Silnik 0.3.5 na Windows musze użyć czegoś jeszcze oprócz konfiguracji na Linux..?
Z góry dziękuję

Putty i WinSCP dzialaja na SSH, wiec jesli masz takie cos na hoscie to owszem, mozesz zalogowac sie przez Putty i WinSCP.
Zeby uruchomic silnik NIE jest wymagany apache, apache sluzy do hostowania stron WWW.
Jesli masz silnik na Windows'ie to nic z tego, musisz go skompilowac pod Linuxem.

Wymagane jest to że musisz mieć skompilowany silnik. A tak to cd / nazwa folderu z ots/ enter

screen ./theforgottenserver enter

Back