• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

PC > HDMI mniejszy ekran?

Potar

SocialWorld
Senator
Reaction score
125
Hejka, mam mały problem, zakupiłem monitor Samsung SyncMaster S22B300 posiadający wejścia VGA oraz HDMI, chciałem do HDMI podłączyć PC (karta graf ma też VGA i HDMI), lecz niestety mam mniejszy ekran poprzez kabel HDMI niż VGA, tak jakby ucinało z każdej strony po 2 CM i są na czarno, a ekran jest dość niewyraźny, przy VGA bez problemu, a chcę pod HDMI gdyż pod VGA podłączam Xboxa (bo w HDMI nie było by dźwięku z braku dźwieku w monitorze) dlatego mam przejściówke z xbxoa do VGA + audio (jack).

Ktoś miał podobnie ?

I wie jak to rozwiązać ? ^_^

Karta Graf: HD 7770 1GB DDR5 OC Gigabyte

Mój monitor ma wyjście audio dla sygnału z hdmi, tak to jest, jak się szajsunga kupuje. W każdym razie spróbuj wszystkich automatycznych dopasowan w ustawieniach monitora, może coś się uda

Dzięki już ogarnąłem, auto nie chodziło, ale w sterowniku AMD skalowanie było na 10%, już na 0% lata git, a co do Szajsunga nic nie mam ;d

W sumie mi bez różnicy, HDMI i DVI mam w karcie, teraz bez konwertera DVI - VGA lata na HDMI i jest dobrze, a VGA pod xboxa oczywiście też full hd ^_^.

Można zamknąć :P

Back