• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

PC- opinie

Reins

Member
Reaction score
8
Chciałbym poprosić was o opinię na temat tego laptopa, bo zastanawiałem się nad nowym sprzętem,a w serwisie polecił mi koleś tą maszynę.

Code:
ACER eMACHINES E730G

INTEL i5-430M 2,26MHz
Matryca 15,6 HD LED
dysk 320 gm sata
pamiec 3gb ddr3
kamerka
karta graf ati hd5470
czytnik kart
wifi
nagrywarka
windows 7
mysz

i za to chcą 2199, niby promocja.

Co o tym sądzicie?
Pytałem dlaczego nie ma 4gb, i czy można jbc dokupić, ale powiedział że przy tym procku wystarczy 3gb. No i jakieś sugestie jeżeli coś jest słabe to co można by jebnąć lepszego. ;>

A czy to jest sens kupowania lapka na allegro? Bo coś się zjebie, to serwisu nie masz pod ręką, w tym jest najgorszy problem; P

@vimoco

Trochę tani, hmm ale czy dobry? ; >

A czy to jest sens kupowania lapka na allegro? Bo coś się zjebie, to serwisu nie masz pod ręką, w tym jest najgorszy problem; P

@vimoco

Trochę tani, hmm ale czy dobry? ; >
Tani? Człowieku, to ty myślisz ze ktoś ci będzie w sklepie sprzedawał po cenie na allegro? Wiadome że 3-4 stówy musza zarobić od jednego.

Są ludzie co wola zarobić 50 zł na jednej sztuce, ale sprzedać ich 50, a jeden woli zarobić na jednym 400 zł i sprzedać ich 5 :)

Patrz wykres awaryjności ASUS
Asus%20wykres.jpg

więcej = lepiej

ASUS nie szrot, dobra firma jeżeli chodzi o notebooki, poczytaj na necie - co ja ci tu będę gadał.

//edit
Owszem jak chcesz kupować ACER to lepiej mieć serwis przy sobie, bo co chwile będzie latał że ci coś pękło albo ci nagle płyta głowna sie spaliła <haha>

Zresztą w tych czasach to jest takie cos jak DOOR to DOOR.

"Gwarancja producenta 24 miesięczna w trybie door-to-door (bez wychodzenia z domu) pozwoli Ci spać spokojnie!"

Dzwonisz, kurier sam ci odbiera laptopa i zawozi do serwisu, i po naprawie znowu ci do rąk laptopa daje.

//edit
Owszem jak chcesz kupować ACER to lepiej mieć serwis przy sobie, bo co chwile będzie latał że ci coś pękło albo ci nagle płyta głowna sie spaliła <haha>

Wiesz o tym z wlasnego doswiadczenia czy Ci sie przysnilo? Bo moj acer juz dziala od ponad 4 lat i jeszcze nic sie mu nie stalo, a zalaczony jest wlasciwie 24/7.

Hmm Acer czy Asus, jeszcze pochodzę po mieście i pooglądam oferty, popytam co polecają sprzedawcy, chodź zawsze polecają to co im najgorzej schodzi :D

HD5470 nie jest taka zła, zresztą zależy do czego ma być laptop.
Na tej karcie w nowe gry na pewno nie pogra, GTA 4 nie pogra, a co dopiero inne ;)

Ale zawsze jakaś dedykowana niż integra, lap do gier min. 3k zł

No poczytałem na forach i piszą że laptop jest słaby, więc trochę dołożę i kupię coś potężniejszego, jutro pochodzę po sklepach, pospisuje i posprawdzam ;) Dam info

@down

Pomyłka w nazwie tematu ;p

Last edited:
Glupis nie chodz po sklepach tylko szukaj na allegro do 2.5k to dostaniesz HD5730 do tego i5 szukaj ajkiegos msi one sa dobre i tanie, ja wlasnie z niego pisze i sobie go chwale...
Jedyne co mi sie zjebalo to guzik od cd-romu, a ze go otwieram raz na 3 miechy to mi to nie przeszkadza, bo z systemu da sie go wysunac...
P.S Acer to gowno!
@edit
czemu w temacie jest PC skoro kupujesz lapa?

No procek ma słabszy ten lap co podesłałeś, popatrzę jeszcze co tam w moim Piszu się znajdzie, chodź ceny pewnie droższe w sklepach będą.

@Wymietek
Akurat ATI 5730 vs nV 540M to jest prawie to samo.
Testy w 3DMark06, nV ma 3.5k pkt a ATI 3.2k

Tutaj kto woli ATI czy nVidia.

Back