• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

PhpMyAdmin

Status
Not open for further replies.

tcovoc

New Member
Reaction score
0
Witam!

Mam pytanie, a mianowicie jak wyłączyć szyfrowanie w phpmyadminie, bo się za nic nie mogę doszukać.

Chodzi mi o szyfrowanie niektórych pól w tabeli.

Nie chodzi o OTS'a, a o forum, dokładniej phpbb.

Dajmy na to hasło do jakiegoś konta nie może zostać zmienione, bo gdy zaszyfrowane pole zostanie zmienione na ciąg czytelnych znaków to hasło nie zostaje ponownie szyfrowane i robi się bajzel.

Dla jasności.

Mamy np uzytkownika test, a jego hasło po zaszyfrowaniu to ciąg znaków typu 123xxcrf72d1377a713 w momencie zmiany zaszyfronanego hasła np na password nowe hasło nie poddaje sie szyfrowaniu i w ten sposob nie można zalogowac się np na konto na forum

Witam!

Mam pytanie, a mianowicie jak wyłączyć szyfrowanie w phpmyadminie, bo się za nic nie mogę doszukać.

Chodzi mi o szyfrowanie niektórych pól w tabeli.

Nie chodzi o OTS'a, a o forum, dokładniej phpbb.

Dajmy na to hasło do jakiegoś konta nie może zostać zmienione, bo gdy zaszyfrowane pole zostanie zmienione na ciąg czytelnych znaków to hasło nie zostaje ponownie szyfrowane i robi się bajzel.

Dla jasności.

Mamy np uzytkownika test, a jego hasło po zaszyfrowaniu to ciąg znaków typu 123xxcrf72d1377a713 w momencie zmiany zaszyfronanego hasła np na password nowe hasło nie poddaje sie szyfrowaniu i w ten sposob nie można zalogowac się np na konto na forum

To zmieniaj haslo na tez zaszyfrowane?

Dzięki Technic.

Pozdrawiam

Za chuja w dupke tez jestem wdzieczny :)

Status
Not open for further replies.
Back