• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

po przesunieciu dzwigni teleportuje

Status
Not open for further replies.
tibiek to że stawiałeś już otsy a nie masz pojęcia o skryptach (i pewnie o całej masie innych rzeczy) robi z ciebie noobka jakich wiele na TNP i coraz częściej na OtLandzie serio nie ma się co chwalić bo skoro nie potrafisz zrozumieć ba nie chcesz zrozumieć co i jak no to bardzo mi przykro.

(Mój kolega nie znający się na skryptach (ogónie mało siedzący przed kompem) po zobaczeniu 3 skryptów powiązanych z teleportowaniem graczy sam napisał mi taki skrypt który teleportuje na pozycje i wysyła komunikat do gracza)

Więc nie mów że nie ma tutoriali ani że podstawy lua są trudne i niezrozumiałe ponieważ jest to banalne i każda osoba jest w stanie to zrozumieć (no dobra prawie każda osoba)

zrób sobie konto na tibia.net.pl tam jest peło poradników lua itp

LUA:
local pos = { x = 0, y = 0, z = 7 }

function onUse(cid)
	return doTeleportThing(cid, pos, TRUE)
end

sorry chłopaki xd

Wszystko dla rep, rozumiemy ;d

#możesz mi wytłumaczyć jak robisz OTSy nic nie umiejąc? no jak?

zrób sobie konto na tibia.net.pl tam jest peło poradników lua itp

Walic poradniki, tak jak napisal Kurczok o swoim kumplu, najlepiej bawic sie gotowymi skryptami, ktorych jest masa :P

Heh co to się dzieje, dzieci zabierają się za stawianie otsów a nawet nie potrafią zadeklarować skryptu...

tibiek bo pewnie w złym miejscu deklarujesz powinieneś zadeklarować to w talkaction jak sama nazwa wskazuje tam deklaruje się skrypty związane jakimiś akcjami typu używanie itemów

Heh co to się dzieje, dzieci zabierają się za stawianie otsów a nawet nie potrafią zadeklarować skryptu...

tibiek bo pewnie w złym miejscu deklarujesz powinieneś zadeklarować to w talkaction jak sama nazwa wskazuje tam deklaruje się skrypty związane jakimiś akcjami typu używanie itemów

talkaction?

talkaction?

Nie wyłapałeś ironii :/

dajcie poradnik lua oprychy male :P

A co nie masz internetu ani google? Ostatnio szukałem i znalazłem bardzo ciekawy poradnik odnośnie lua były tam wszystkie podstawy, pętle, tablice, funkcje itd.

Ale skoro ja go znalazłem to nic nie stoi na przeszkodzie żebyś i ty go znalazł.

Status
Not open for further replies.
Back