• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Początek nauki php

Trzeba być skończonym skurwysynem żeby nie uszanować pracy autorów i ściągać z warezów.

Poza tym to czy to się opłaca to pojęcie względne, zależy kto jak szanuje wiedzę, dodatkowo to nie są kursy a wideo kursy. Pis joł.

Last edited by a moderator:
Trzeba być skończonym skurwysynem żeby nie uszanować pracy autorów i ściągać z warezów.

Poza tym to czy to się opłaca to pojęcie względne, zależy kto jak szanuje wiedzę, poza tym to nie są kursy a wideo kursy. Pis joł.

Mysle, ze Tapcioo mial raczej na mysli, ze nie ma sensu kupowania specjalnych tutoriali skoro z ogolnodostepnych materialow i manuala mozna wyciagnac taka sama wiedze (o ile robi sie to z glowa) :p.

Kto w jaki sposób woli przyswajać wiedzę to jest już raczej indywidualna rzecz dla każdego z osobna.

Last edited by a moderator:
Ja tam wolę z warezów ; D nie będę płacił za coś co mogę mieć za darmo ; )

Poza tym to czy to się opłaca to pojęcie względne, zależy kto jak szanuje wiedzę, dodatkowo to nie są kursy a wideo kursy. Pis joł.

Ogólnie miałem tego nie pisać, ale patrząc na to jak kogoś wyzywasz bo sobie coś ściągnie to przesada :)

Nie obrażaj czyiś matek w tym swojej i samego siebie :(

To nic osobistego Lanceq ale tak sobie wszedłem w archiwum na gg :)

Oczywiście nie powiedziałeś tego wprost ale nie ciężko było się domyśleć :D

Xg1Jd.png

@Potar

Sam nie do końca zgadzam się ze słowami Buraka, ale w większości są sensowne, może to wyglądać na lekką hipokryzje z mojej strony ale przeczytaj do końca.

Sam ściągam fillmy, czasami jakieś programy i nie robię z siebie świętego. Dajmy na przykład, skąd ambitny ale jednakowo w chuj biedny student ma wziąć kilka kafli na licencje do np. Cinema 4D ? Podpierdala z internetu, ale Twoje porównanie jest że tak powiem z dupy. Kurs wykonany przez rodaka w zajebistej jakości za 6 dyszek z którego nauczysz się czegoś co możesz potem zmonetyzować do programu wykonanego przez japońców za 200$ w dodatku zbugowany.

Reasumując, płace za coś, za co uważam że hajs się należy zwłaszcza że coś tak fajnego stworzył Polak.

Aktualnie korzystam z pełnej wersji mirillis'a stworzonego przez Polaków (opłacony dożywotnio) jakby Cię to interesowało.

20121109161743571.png

@protip
Dodatkowo w Polskim prawie istnieje coś takiego jak klauzula o tajności prywatnych korespondencji.

Całe te forum zostało stworzone po to żeby okradać cipsoft z ich własności intelektualnej

Jednocześnie forum nie akceptuje piracta, paradkos w chuj nieprawdaż ?

Co fakt to fakt, w tego typu wiedzę warto zainwestować, jak ktoś ma mózg i chęci to zarobi na tym 10x tyle, podam głupi przykład, zobaczcie ile skryptów na allegro tak na prawdę prostych i nie użytecznych, dziurawych ludzie sprzedają po załóżmy 20-50 zł i schodzi im po 10 sztuk, 2 głupi przykład to sprzedaż skryptów do gęsiora, sam parę sprzedałem i wiem jak to schodzi.

Fajnie się uczy z filmiku, nie nudzisz się i łatwiej przyswajasz wiedzę ;p

A ta cała spina oczywiście bez sensu :D

Fajnie się uczy z filmiku, nie nudzisz się i łatwiej przyswajasz wiedzę ;p

Jestem tego samego zdania, uczyłem się cpp, php z książek, od kiedy znalazłem w internecie takie dobro jakim są wideo kursy, przestałem korzystać z pdf'ów, głównie chodzi tu o to kto jest słuchowcem, a kto wzrokowcem, no i do tego dochodzi aspekt tego, że jak sama nazwa wskazuje to jest kurs czyli są one wykonane tak abyśmy krok po kroku wykonywali to co instruktor, nie lubię napierdalać pusto 200 stron książki a wolę zrobić to w praktyce, bo sama wiedza teoretyczna to gówno. Ludzie którzy są w eduweb robią to z pasji i naprawdę aż oko (i ucho) się cieszy jak się ogląda kursy tak profesjonalnie wykonane.

Lanceq dokładnie nie czytałem całego tematu, ale te 2 zdania mi wystarczyły, oczywiście nie wnikam czy coś zakupujesz czy nie, głównie chodziło mi o fakt piractwa, zapewne owy kurs jest warty swojej ceny, jeżeli ja coś kupuje to tylko to co jest warte swojej ceny, zapewne przez swój post chciałeś pokazać jak dobry poradnik można kupić za 60zł i to od Polaka tutaj duży plusik, warto "dorabiać" swoich, a nie tak jak wspomniałeś kogoś innego co moze nie być warte swojej ceny, reasumując nie czytałem od początku i tutaj tak się wyłonił mój post, ale z drugiej strony za bardzo poleciałeś na niego :D

Peace :ninja:

eduweb brzmi fajnie, ale niestety zbyt bardzo przesycili się reklamą od Adobe i Microsoftu.
O ile "reklama" (jej obecność na stronie?) nie wpływa na jakość i cenę kursów to co z tego? Kursy głównie zaczęły się od Photoshopa, potem całe Adobe a ostatnio już mają PHP i CMSy. Z grafiki statycznej doszli też do filmów i animacji (chwała im za to), a naturalnie HTML potrzebuje też JavaScriptu to i o jQuery wszystko się znajdzie.

Podsumowując, mają tam dobry materiał. Niektórzy (np. ja) mogą się znudzić po kilku pierwszych "lekcjach" z kursu, gdzie 4 minuty opowiadają o okienku "otwórz", ale trzeba brać pod uwagę, że to kurs dla wszystkich i są ludzie którzy ślą z tego powodu mnóstwo maili.

Certyfikaty są trochę przesadzone i jestem przekonany, że nikt z was ich tutaj nie potrzebuje. Fajny jest też ich portal edupraca.pl (może niektórych zainteresować).
Miałem też okazję obejrzeć ze dwa warsztaty online (na żywo), można pisać pytania i wszystkiego się dowiedzieć. Niestety temat mnie akurat wtedy nie interesował, ale polecam.

Back