• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Pomoc! Problem przy zakładaniu postaci.

Gico

New Member
Reaction score
0
Witam. Przy zakładaniu postaci wyświetla, mi sie taki błąd:
Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000]: General error: 1449 The user specified as a definer ('root'@'%') does not exist' in C:\xampp\htdocs\pot\OTS_Player.php:187 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\pot\OTS_Player.php(187): PDO->query('INSERT INTO `pl...') #1 C:\xampp\htdocs\accountmanagement.php(799): OTS_Player->save() #2 C:\xampp\htdocs\index.php(130): include('C:\xampp\htdocs...') #3 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\pot\OTS_Player.php on line 187
Wersja accmakera i silnika sa zgodne jest to ots pod 8.42. Dodam ze system to windows 7 64 bitowy wczesniej na xp 32bitowym wszystko smigalo. Xampp 1.7.1. Prosze o pomoc

General error: 1449 The user specified as a definer ('root'@'%') does not exist'

?

Kurcze wiem że pisze że nie ma usera ale jakiego? W Xampp mam normalnie profil root 127.0.0.1 i root localhost. Pma usunięte co jest ;(
Oczywiście dla każdego + za udziel i pomoc

Zobacz jak skonfigurowałeś połączenie do bazy danych w config.lua ziąą.

Zobacz jak skonfigurowałeś połączenie do bazy danych w config.lua ziąą.

sqlType = "mysql"
sqlHost = "localhost"
sqlPort = 3306
sqlUser = "root"
sqlPass = "pass"
sqlDatabase = "otservfun"
sqlFile = "forgottenserver.s3db"
sqlKeepAlive = 0
mysqlReadTimeout = 10
mysqlWriteTImeout = 10
passwordType = "plain"

Przeciez nei masz roota noobie.

Czy mi się zdaje czy nobosko nabijasz posty. Gdzie nie mam roota? W config.lua ,mam wszystko dobrze skonfigurowane z portami nie ma żadnych problemów. W phpmyadmin są 2 konta roota.

Czy mi się zdaje czy nobosko nabijasz posty. Gdzie nie mam roota? W config.lua ,mam wszystko dobrze skonfigurowane z portami nie ma żadnych problemów. W phpmyadmin są 2 konta roota.

Zdaje Ci się.

Wezzzzzzzzz przestan plxx. Blad ci pruje, ze user nie teges, a ty probujesz go teges.

Witam. Dalej potrzebuje pomocy tzn. konkretnej odpowiedzic jak to zrobic. Wypowiedz kolegi wyzej swiadczy tylko o jego malej znajomosci wymowy.

Witam. Dalej potrzebuje pomocy tzn. konkretnej odpowiedzic jak to zrobic. Wypowiedz kolegi wyzej swiadczy tylko o jego malej znajomosci wymowy.

Nie zgrywja madrego <cwaniak>

Juz powiedzieli, wiec czego jeszcze chcesz?

Powiedzieli ze nie mam konta? Nic mi to nie pomoglo z tego napisu tez to moglem sobie odczytac ale jak to naprawic to juz mi nikt nie powie. Pisalem ze w phpmymyadmin sa 2 konta roota i config.lua tez sa skonfigurowane

Back