Nutaharion
New Member
Witam;
Mam kilka problemów ze swoim serverem:
Silnik TFS 0.3.6 pod 8.54
I
Jeżeli postać umrze to po kliknięciu OK jesteśmy automatycznie przelogowywani do miejsca ostatniego zalogowania, np. zalogowaliśmy się na orkach, padamy na tych orkach i zamiast w temple jesteśmy w miejsciu w którym sięzalogowaliśmy. Informuję iż w bazie danych mam ustawione miejsce temple.
II
Po śmierci z postaci spada BP ale klikamy OK i oto cała postać jest ubrana jak przed dedem. Podchodzimy do swojego ciała a tam nasze itemy ;/ Dodatkowo postać nie traci po śmierci skillów, lva itp. Na dodatek pojawia się to durne okienko wyboru outfitu. To mi przypomina włączony jakiś moduł PVP Enfo na War OTsach
A nic takiego nie mam ;/
III
DMG z czarów jest zawsze taki sam. Np. walnę z avalancha w stado dragów i każdy otrzymuje takie same obrażenia. A wiadomo, że tak być nie powinno, na każdą kratkę przypadają inne obrażenia
IV
Podczas handlu z NPC w tym malutkim okienku z pokazaniem przedmiotu jest pokazana liczba 255, próbowałem pozmieniać coś z count, amount ale nic nie wychodzi ;/
Niżej łapcie sska:
V
Próbuję skorzystać ze zmiany współrzędnych wszystkich graczy zapytaniem:
UPDATE `players` SET `posx` = 111, `posy` = 222, `posz` = 7;
Ale baza wywala komunikat #1062 - Duplicate entry '111-222' for key 'posx'
Czy da się to jakoś wyłączyć
?
VI
Co znaczy ta linijka w config?
useHouseDataStorage = false
No i to by było na tyle, hehe
Piszcie jakbyście mieli za mało informacji a za wszelkie pomoce już dziękuję
Mam kilka problemów ze swoim serverem:
Silnik TFS 0.3.6 pod 8.54
I
Jeżeli postać umrze to po kliknięciu OK jesteśmy automatycznie przelogowywani do miejsca ostatniego zalogowania, np. zalogowaliśmy się na orkach, padamy na tych orkach i zamiast w temple jesteśmy w miejsciu w którym sięzalogowaliśmy. Informuję iż w bazie danych mam ustawione miejsce temple.
II
Po śmierci z postaci spada BP ale klikamy OK i oto cała postać jest ubrana jak przed dedem. Podchodzimy do swojego ciała a tam nasze itemy ;/ Dodatkowo postać nie traci po śmierci skillów, lva itp. Na dodatek pojawia się to durne okienko wyboru outfitu. To mi przypomina włączony jakiś moduł PVP Enfo na War OTsach
III
DMG z czarów jest zawsze taki sam. Np. walnę z avalancha w stado dragów i każdy otrzymuje takie same obrażenia. A wiadomo, że tak być nie powinno, na każdą kratkę przypadają inne obrażenia
IV
Podczas handlu z NPC w tym malutkim okienku z pokazaniem przedmiotu jest pokazana liczba 255, próbowałem pozmieniać coś z count, amount ale nic nie wychodzi ;/
Niżej łapcie sska:
V
Próbuję skorzystać ze zmiany współrzędnych wszystkich graczy zapytaniem:
UPDATE `players` SET `posx` = 111, `posy` = 222, `posz` = 7;
Ale baza wywala komunikat #1062 - Duplicate entry '111-222' for key 'posx'
Czy da się to jakoś wyłączyć
VI
Co znaczy ta linijka w config?
useHouseDataStorage = false
No i to by było na tyle, hehe
Piszcie jakbyście mieli za mało informacji a za wszelkie pomoce już dziękuję
Last edited: