• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Pomoc z poprawą małego skryptu

Status
Not open for further replies.

Grochu

New Member
Reaction score
2
Witam potrzębuję Waszej pomocy. Mianowicie chciałem zrobić taki mał skrypcik, który będzie w onLogin. Ma sprawdzać przy zalogowaniu do gry czy wartośc w bazie danych postaci "LossExperience" jest inny niż 50. Jeżeli tak to zmienia ją właśnie na 50.

To co udało mi się napisać, jednak odwołuję to błędy w silniku, jakbyście mogli skorygować ten skrypt to z góry dziękuję! :)
Code:
function onLogin(cid)

if getLossExperience(cid) < 50 then
doPlayerAddLossExperience(cid, (getLossExperienceFor(50) - getPlayerLossExperience(cid)))

elseif getLossExperience(cid) > 50 then
doPlayerAddLossExperience(cid, (getLossExperienceFor(50) - getPlayerLossExperience(cid)))

elseif getLossExperience(cid) == 50 then
end
return TRUE
end

Witam potrzębuję Waszej pomocy. Mianowicie chciałem zrobić taki mał skrypcik, który będzie w onLogin. Ma sprawdzać przy zalogowaniu do gry czy wartośc w bazie danych postaci "LossExperience" jest inny niż 50. Jeżeli tak to zmienia ją właśnie na 50.

To co udało mi się napisać, jednak odwołuję to błędy w silniku, jakbyście mogli skorygować ten skrypt to z góry dziękuję! :)
Code:
function onLogin(cid)

if getLossExperience(cid) < 50 then

elseif getLossExperience(cid) > 50 then

elseif getLossExperience(cid) == 50 then
end
return TRUE
end

1) Jakie błędy?
2)
LUA:
function onLogin(cid)

if(getLossExperience(cid) ~= 50)then
doPlayerAddLossExperience(cid, getLossExperienceFor(50) - getPlayerLossExperience(cid))
end
return true
end

Uploaded with ImageShack.us

Takie błędy wywalają po Twoich poprawkach. Przy moim było identycznie. Czyli nie ma takiej funkcji jak "getLossExperience"?

w nazwie sie nie jeblem, skopiowalem tak jak napisal sammy.

LUA:
function onLogin(cid)

if getLossExperience(cid) ~= 50 then
doPlayerAddLossExperience(cid, getLossExperienceFor(50) - getPlayerLossExperience(cid))
end
return true
end

Ja tylko "poprawilem" Twój skrypt. Nazwy funkcji, powinieneś znać sam, jeśli tak nie jest to zgodnie z PB Rule #6 nie zasługujesz na pomoc.

Status
Not open for further replies.
Back