• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Pomysł na skrypt.

Potar

SocialWorld
Senator
Reaction score
125
Witajcie :D

Chce się zabrać za pisanie skryptu ale nie wiem od czego zacząć, by miało to ręce i nogi ^_^

Ogólnie proszę was o pomoc, małą składnie bo ze skryptami sobie poradzę ;)

Chodzi głównie o to że chcę aby od 1 NPC dostał gracz misję i miał przejść do 2 NPC, i oddał mu przedmiot, ALE
jeżeli umrze straci przedmiot (wyleci z niego np. mimo to że ma blessy czy aol), i możliwość wykonania questu, może jedynie od nowa, gracz nie może także w czasie questu skorzystać z traveli, nie może włożyć także przedmiotu do dp, ani go wyrzucić oraz dać innemu graczowi, do tego wszystkiego gracz ma tylko X sekund (items.xml) na dotarcie do punktu docelowego, inaczej przedmiot zniknie :D

05032012213304-ja-pierdole.jpg

Rozkminiłem troszkę :)

Chodzi głównie o to że chcę aby od 1 NPC dostał gracz misję i miał przejść do 2 NPC, i oddał mu przedmiot
DONE

, ALE jeżeli umrze straci przedmiot
DONE (creaturescript sprawdza przy logowaniu czy ma przedmiot, jak ma to go usuwa razem ze storage, ale trochę lipa jak ktoś np. miał RS-a albo padł bez aola, bo przedmiot niby będzie w ciele NEED HELP)

, i możliwość wykonania questu, może jedynie od nowa, gracz nie może także w czasie questu skorzystać z traveli,
Niby Done, każdy NPC od traveli będzie sprawdzał storage, jak ma to skasuje razem z przedmiotem, albo zablokuje możliwość teleportowania się z danym storage.

nie może włożyć także przedmiotu do dp, parceli,
- PROBLEM
ani go wyrzucić oraz dać innemu graczowi,
- PROBLEM, ale gdzies na forum widziałem z trade ale z wyrzucaniem jeszcze nie zobaczyłem.

do tego wszystkiego gracz ma tylko X sekund (items.xml) na dotarcie do punktu docelowego, inaczej przedmiot zniknie
DONE

Last edited by a moderator:
gdzieś w sekcji c++ masz onMove, sprawdzasz czy pozycja jest pozycją a nie graczem(jakoś się dało xd) i zwracasz fałsz/usuwasz przedmiot
z paczką nie wiem, z wyrzucaniem przedmiotu w pojemniku nie wiem

Back