Witajcie 
Chce się zabrać za pisanie skryptu ale nie wiem od czego zacząć, by miało to ręce i nogi ^_^
Ogólnie proszę was o pomoc, małą składnie bo ze skryptami sobie poradzę
Chodzi głównie o to że chcę aby od 1 NPC dostał gracz misję i miał przejść do 2 NPC, i oddał mu przedmiot, ALE
jeżeli umrze straci przedmiot (wyleci z niego np. mimo to że ma blessy czy aol), i możliwość wykonania questu, może jedynie od nowa, gracz nie może także w czasie questu skorzystać z traveli, nie może włożyć także przedmiotu do dp, ani go wyrzucić oraz dać innemu graczowi, do tego wszystkiego gracz ma tylko X sekund (items.xml) na dotarcie do punktu docelowego, inaczej przedmiot zniknie

Rozkminiłem troszkę
Chce się zabrać za pisanie skryptu ale nie wiem od czego zacząć, by miało to ręce i nogi ^_^
Ogólnie proszę was o pomoc, małą składnie bo ze skryptami sobie poradzę
Chodzi głównie o to że chcę aby od 1 NPC dostał gracz misję i miał przejść do 2 NPC, i oddał mu przedmiot, ALE
jeżeli umrze straci przedmiot (wyleci z niego np. mimo to że ma blessy czy aol), i możliwość wykonania questu, może jedynie od nowa, gracz nie może także w czasie questu skorzystać z traveli, nie może włożyć także przedmiotu do dp, ani go wyrzucić oraz dać innemu graczowi, do tego wszystkiego gracz ma tylko X sekund (items.xml) na dotarcie do punktu docelowego, inaczej przedmiot zniknie

Rozkminiłem troszkę
DONEChodzi głównie o to że chcę aby od 1 NPC dostał gracz misję i miał przejść do 2 NPC, i oddał mu przedmiot
DONE (creaturescript sprawdza przy logowaniu czy ma przedmiot, jak ma to go usuwa razem ze storage, ale trochę lipa jak ktoś np. miał RS-a albo padł bez aola, bo przedmiot niby będzie w ciele NEED HELP), ALE jeżeli umrze straci przedmiot
Niby Done, każdy NPC od traveli będzie sprawdzał storage, jak ma to skasuje razem z przedmiotem, albo zablokuje możliwość teleportowania się z danym storage., i możliwość wykonania questu, może jedynie od nowa, gracz nie może także w czasie questu skorzystać z traveli,
- PROBLEMnie może włożyć także przedmiotu do dp, parceli,
- PROBLEM, ale gdzies na forum widziałem z trade ale z wyrzucaniem jeszcze nie zobaczyłem.ani go wyrzucić oraz dać innemu graczowi,
DONEdo tego wszystkiego gracz ma tylko X sekund (items.xml) na dotarcie do punktu docelowego, inaczej przedmiot zniknie
Last edited by a moderator: