• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Port na ots

szeos

Member
Reaction score
7
Witam. Szukalem na googlach ale nie moglem znalezc.

Chcial bym sie dowiedziec czy mozna postawic 2 otsy na 1 porcie majac ip failover w ovh?

Jezeli tak to co dokladnie trzeba zrobic? cos zmienic w configu? uzywam tfs z donatora rev 3777

Tak ustawiam inny adres ip ale wtedy pojawia sie blad i serwer sie nie uruchamia
tutaj przyklad moich otsow
Megaevos.zapto.org i ToEvos.zapto.org

Tego drugiego chcialem postawic na porcie 7172 ale zastanawiam sie czy nie ma jakiejs mozliwosci postawienia go na porcie 7171

Chcial bym sie dowiedziec czy mozna postawic 2 otsy na 1 porcie majac ip failover w ovh?

w końcu chcesz postawić 2 otsy na 1 porcie i dwóch ip czy jednym ip i różnych portach?

dlaczego ovh zniosło opłatę instalacyjną, dlaczego?

Ip fail-over: 178.32.204.72 <<< na tym chcial bym postawic ots na porcie 7171
Ip standardowe: 46.105.99.17 << na tym rowniez chcial bym miec ots na porcie 7171

Nie wiem jak jasniej to wytlumaczyc

Wytłumaczyłeś jasno w pierwszym poście, a ja ci jasno odpowiadam, że się nie da.

Wiec 2 otsy(na porcie 7171) moge postawic po wykupieniu dodatkowego adresu ip? czy to tez nic nie da?

Nie na rev 3777? wiec na jakim?

Wiec 2 otsy(na porcie 7171) moge postawic po wykupieniu dodatkowego adresu ip? czy to tez nic nie da?

Nie na rev 3777? wiec na jakim?

mi 3 serwery na jednej maszynie na rev 3777 działały ale to malo ważne, weź chodź by 3858 i po problemie

wydaje mi sie ze powinno dzialac, sproboj w config.lua ustawic

1 config

ip = "46.105.99.17"
bindOnlyGlobalAddress = true

2 config

ip = "178.32.204.72 "
bindOnlyGlobalAddress = true

zrob to w 2 configach :)

@Don:
racja, dzieki. poprawilem

Last edited:
Back