• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Poszukuje dobrego hostingu VPS

Shaun

Banned User
Reaction score
0
Witam, poszukuję dobrego hostingu pod OTS (RL Mapa), nie interesują mnie serwery dedykowany z pewnych przyczyn (proszę nawet o tym nie wspominać). Jeżeli jest jakiś VPS, który udźwignie ~200 graczy bez lagg to proszę o linka.

RLMAPA + VPS = Problemy

Jeżeli chcesz rl mapę to tylko serwer dedykowany

Mniejsze mapki typu Evo, war i jakieś własne to możesz przy szaleć na VPS-ie ;>

RLMAPA + VPS = Problemy

Jeżeli chcesz rl mapę to tylko serwer dedykowany

Mniejsze mapki typu Evo, war i jakieś własne to możesz przy szaleć na VPS-ie ;>

Hm, miałem parę rl mapek na vpsie i raczej nie było problemu, mógłbyś rozwinąć swoją myśl?

Pierwsze słysze rl mapka na VPS-ie, widocznie byłem słabo poinformowany. ;&

ViHost nie polecam. Resellują serwery od vserver.de z ogromną przebitką cenową.
ViHost = H4u = SerweryDlaCiebie

Wcześniej zakładałem o tym temat. Nie polecam w żadnym wypadku.
VPS stoją na OpenVZ z jakimiś dziwnie ustawionymi limitami. W specyfikacji podane jest 1GB RAM, jednak w rzeczywistości osiągalne jest jedynie 400-500. Support pożal się Boże - dzwonie do nich, odzywa się poczta głosowa Ery. Po 15 minutach dzwoni do mnie zastrzeżony numer okazuje się, że to ów "support". Na pytania dlaczego nie mogę osiągnąć gwarantowanej ilości RAM odpowiadają, żeby optymalizować swoje usługi i nie będzie problemu - ba, mówią nawet (ależ mi argumentacja!), że inni klienci takich problemów nie mają, no i że czego ja bym nie chciał za taką cenę.

Totalna olewka, zero profesjonalizmu. Nie polecam.

Hm, ktoś mi pisał że hostuje real mape w vihost i nie ma problemów, anyway jak bym brał VPSa to tylko i wyłącznie w hosteam, choćby dlatego że mają zajebista ochrone przed ddosami(mega ogarnięty ADMIN). Osobiście mam serwer dedykowany, więc o vpsie więcej powiedzieć nie mogę. :D

Back