• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Problem z config.lua oraz baza danych.

Whey

New Member
Reaction score
0
Witajcie, mam problem accmaker nie wykrywa mi config.lua ...
Chciałem podstawić tylko i wyłącznie pod testy, udoskonalenia w wyglądzie, funkcjach itp.
Całość znajduje się na hostingu (nie VPS / nie DEDYK) bo narazie mi nie potrzebny pod serwer, tylko pod sam accmaker, by wszystko dopracować do perfekcji i mieć gotowca przy stawianiu serwera... Wcześniej stawiałem ten sam accmaker na swoim dedyku i nie było problemu ale na hostingu już ciężej.

Database error. Unknown database type in /domains/acc/config.lua . Must be equal to: "mysql" or "sqlite". Now is: ""

A config lua:
PHP:
sqlType = "mysql"
    sqlHost = "localhost"
    sqlPort = 3306
    sqlUser = "otsusr"
    sqlPass = "PASSWORD"
    sqlDatabase = "ots"
    sqlKeepAlive = 0
    mysqlReadTimeout = 10
    mysqlWriteTimeout = 10
    encryptionType = "md5"

Zmieniłem CHMOD-y na 777, i folderów i plików i nic z tego, albo nie wykrywa albo brakuje reszty plików serwera, a wy jak myślicie?

Witajcie, mam problem accmaker nie wykrywa mi config.lua ...
Chciałem podstawić tylko i wyłącznie pod testy, udoskonalenia w wyglądzie, funkcjach itp.
Całość znajduje się na hostingu (nie VPS / nie DEDYK) bo narazie mi nie potrzebny pod serwer, tylko pod sam accmaker, by wszystko dopracować do perfekcji i mieć gotowca przy stawianiu serwera... Wcześniej stawiałem ten sam accmaker na swoim dedyku i nie było problemu ale na hostingu już ciężej.

Database error. Unknown database type in /domains/acc/config.lua . Must be equal to: "mysql" or "sqlite". Now is: ""

A config lua:
PHP:
sqlType = "mysql"
    sqlHost = "localhost"
    sqlPort = 3306
    sqlUser = "otsusr"
    sqlPass = "PASSWORD"
    sqlDatabase = "ots"
    sqlKeepAlive = 0
    mysqlReadTimeout = 10
    mysqlWriteTimeout = 10
    encryptionType = "md5"

Zmieniłem CHMOD-y na 777, i folderów i plików i nic z tego, albo nie wykrywa albo brakuje reszty plików serwera, a wy jak myślicie?

Komenty usunąłeś ?
W config.ini zmień na install = "yes"

Też mi się wydaje że komentarze nie usunięte w config.lua.

Back